Afstelset voor Arm en element: Azimuth,VTA,overhang,fouthoek

441 x bekeken | geplaatst op 3 augustus 2019

€ 20,-kenmerken

Merk * Anders
Categorie Draaitafel
Type Afstel gereedschap
Serienummer
Conditie Nieuw
Bouwjaar 2019
Geplaatst op 03-08-2019

Beschrijving


Speciale set om de Azimuth, VTA, Overhang en Fouthoek van de arm / het element af te stellen.

Inhoud:
VTA / azimuth liniaal (doorzichtig)
Klein waterpasje voor op de headshell
Afstelmal voor fouthoek en overhang (wit) - Afstelmal is bedoeld voor 9 inch armen (zie specificaties van uw draaitafel) - de meeste armen hebben deze lengte.
Vergrootglas voor beter zicht

VTA / Azimuth liniaal:
Speciaal stukje meetgereedschap om de azimuth (haaksheid element / naald t.o.v. plateau / plaat) en de VTA (vertical tracking angle) van het element en/of de naald te controleren. Ook de hoogte en de evenwijdigheid van de arm met het plateau kan gecheckt worden met de schaalverdeling. Er zit ook een klein waterpasje bij dat op de headshell gezet kan worden. Onmisbaar voor de serieuzere vinylliefhebber die zelf graag sleutelt aan de draaitafel. Op internet is genoeg te vinden over het belang van een goed afgestelde azimuth en VTA.

Afstelmal voor fouthoek en overhang:
Instructies:
1. plaats de mal op uw draaitafel plateau met het gat over de spindel.
2. zorg dat de naald precies op het midden van de bulls eye in het lijnenvlak staat (120.9mm radius) en controleer of het element evenwijdig met het vierkante lijnenpatroon. -Zo niet: draai de schroeven van het element los en draai het element voorzichtig bij (lift omhoog!).
3. Doe hetzelfde op het binnenste vlak (66.04mm radius), -Als de evenwijdigheid nu niet klopt dan moet de overhang veranderd worden. Dit doe je door het element naar voren of naar achteren te schuiven in de sleuven van de headshell.
4. herhaal stap 2 en 3 tot het element in beide vlakken correct in het vierkant staat.
Het meegeleverde vergrootglas kan een goede hulp zijn hierbij.
De mal werkt ook met S-Vormige armen.

PRIJS IS EXCLUSIEF 2,49 VERZENDING (brievenbuspost NEDERLAND) - Afhalen kan ook.

Tevens te koop:
Een antistatische platenborstel, een zilverkleurige puck (platengewicht) met waterpas, een vergrootglas (40x) met LED verlichting om je naald te controleren, een platengewicht (puck) met waterpas en stroboscoopringen (zilver,of zwart), een digitale naalddrukmeter en een grote stroboscoopschijf / uitlijnhulp om arm en element goed af te stellen.
Info op aanvraag.
Combineer en bespaar op verzendkosten.
EDITORS' CHOICE