Soulution int 330

986 x bekeken | geplaatst op 22 april 2024

N.o.t.k.



kenmerken

Merk Soulution
Categorie Stereo versterker
Type int 330
Serienummer 00000
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2024
Geplaatst op 22-04-2024

Beschrijving


Te koop een door ons ingeruilde Soulution int 330


Een compromisloze voorversterker en een compromisloze eindversterker, beide van referentiekwaliteit, gecombineerd in één behuizing. Een eersteklas phonotrap en een voortreffelijke D/A-converter zijn ook als optie verkrijgbaar. Dat is de manier waarop ze bij soulution het concept van een geïntegreerde versterker begrijpen.

Geniet van de puurheid en kracht die deze muziekmachine kan leveren.

Filosofie
De meeste geïntegreerde versterkers combineren de functies volumeregeling, bronselectie en versterking in één multifunctioneel circuit. Zo niet de soulution 330 Geïntegreerde versterker. Hij volgt de compromisloze route van afzonderlijke circuits, waarbij een speciale voorversterker en een speciale eindversterker in één behuizing worden gecombineerd. Het is een echt oplossingsproduct – echt een geweldige versterker.

Ontwerp
Het audiogedeelte van de 330 is fysiek gescheiden van de voeding en digitale circuits. Om interferenties tot een minimum te beperken, zijn deze secties extra afgeschermd. Het eindversterkergedeelte en de speciale voedingen zijn uitgevoerd in dual-mono-indeling voor een optimale kanaalscheiding (> 105 dB), wat essentieel is voor een driedimensionaal geluidsbeeld.

versterking
Het versterkingscircuit van de 330 is gebaseerd op de technologie die wordt gebruikt in de Series 5-versterkers. De stroomversterking vindt plaats in drie fasen, elk met een smal, bijna lineair werkbereik. De hoge klasse A-werking, aangevuld met een opslagcapaciteit van meer dan 160.000 µF, resulteert in een vrijwel oneindige impulsrespons. Uiterst nauwkeurig beheer van de inactieve stroom zorgt voor een optimale klasse A-werking onder alle omstandigheden, zonder dat er enige aanpassing van het muzieksignaal nodig is. Hierdoor is optimaal geluid direct vanaf het inschakelen gegarandeerd. Regelcircuits die beschermen tegen RF- of DC-signalen aan de ingang en kortsluiting aan de uitgang zorgen voor een veilige werking in alle situaties.

Stroomvoorziening
In totaal zes voedingen – geoptimaliseerd voor elke functie – voeden de 330 geïntegreerde versterker. Vier geavanceerde geschakelde voedingen leveren 1200 VA vermogen van audiofiele kwaliteit. Ze zijn voorzien van hoogwaardige filtering aan de ingang en uitgang, en snelle oplossingsspanningsregelaars om aanzienlijk stabieler vermogen te leveren dan welke conventionele, op transformatoren gebaseerde technologie dan ook.

Volumeregeling
De volumeregeling van de 330 maakt uitsluitend gebruik van zeer nauwkeurige metaalfolieweerstanden met weinig ruis, en regelt zowel het volume als de balans. Om schakelpieken tijdens volumeveranderingen, die gevaarlijk kunnen zijn voor eindversterkers, te blokkeren, is de 330 uitgerust met een tweede volumeregelaar met PGA (Programmable Gain Amplifier). Hij is alleen actief tijdens het volumeregelingsproces, lijkt op een potentiometer en zorgt ervoor dat het volume soepel en zonder klikken kan worden aangepast. Zodra de nieuwe gewenste niveauwaarde is geselecteerd, keert het apparaat terug naar de precisieweerstanden.

Theatermodus
Dankzij de Theatermodus kunnen gebruikers de 330 optimaal integreren met AV-systemen. In de theatermodus omzeilt het ingangssignaal het voorversterkergedeelte zonder enige aanpassing van het volume of de balans.

Bediening
De 330 geïntegreerde versterker wordt bediend via de drie knoppen op het voorpaneel en de draaiknop. Deze zijn multifunctioneel en maken optimalisatie van het gehele audiosysteem en een ideale opstelling van de afzonderlijke componenten mogelijk. Op het overzichtelijke display worden alle bedrijfsmodi weergegeven.

Specificaties

Netspanning 220 – 240 V (50 – 60 Hz)
Stroomverbruik < 0,5 W Stand-by; inactief 350 W
Analoge ingangen 2 × gebalanceerd (XLR); 2 × ongebalanceerd (RCA); 1 × Phono MC (optioneel)
Ingangsimpedantie 3 k? gebalanceerd (XLR); 3 k? ongebalanceerd (RCA); 20-1260 ? phono
Digitale ingangen (optioneel) 1 × AES/EBU, 1 × SPDIF, 1 × USB, 1 × Netwerk
Pre-Out 1 x gebalanceerd (XLR)
Luidspreker 2 paar luidsprekeraansluitingen
Versterking – 66 tot + 36 dB
Uitgangsvermogen 120 W bij 8 ?; 240 W @ 4?; 480 W @ 2 ? (dynamisch)
Frequentiebereik (– 3 dB) 0 – 800 kHz
THD + N 120 dB
Dempingsfactor > 5.000
Uitgangsstroom max. 30 A
Kanaalscheiding > 110 dB
LINK (inschakelen op afstand) 2 x telefoonaansluiting (3,5 mm)
Afmetingen (BxDxH) 430 x 490 x 142 mm
Gewicht ~18kg






EDITORS' CHOICE