Prijsverlaging! Volumio Primo MK2 netwerkspeler (evt icm iFi iPower Elite 5V)

281 x bekeken | geplaatst op 28 april 2024

€ 400,-



kenmerken

Merk Volumio
Categorie Netwerkspelers
Type Primo MK2
Serienummer zie foto
Conditie Als nieuw
Bouwjaar 2024
Geplaatst op 28-04-2024

Beschrijving


Volumio Primo netwerkspeler. Nieuwste model. Maandje geleden geruild tegen een espressomaler bij een geautoriseerde dealer (Live Fidelity) die ik goed ken (zonder factuur). Gemeenschappelijke hobbies?

De Primo is in te zetten als streamer in combinatie met een externe DAC (via USB of S/PDIF) of als netwerkspeler via de uitstekend geïmplementeerde interne DAC.

In beide gevallen klinkt de Primo erg goed. Lees maar eens de vele positieve reviews, waaronder die van Alpha Audio. De geluidskwaliteit kan verder worden verbeterd door een upgrade van de 5V voedingsadapter. Denk bijvoorbeeld aan een Sbooster of iFi iPower Elite. Of nog beter. Zet nog een switch tussen de Primo en je router en het feestje is compleet.

Zelf heb ik de Primo een week of twee uit nieuwsgierigheid getest. Hiervoor heb ik vooral de analoge coax uitgang gebruikt in combinatie met een iFi iPower Elite en een fraaie lineaire voeiding van Pura Powersupplies, de Dodo. Ik kan niet anders zeggen dan dat de Primo erg goed klinkt. Hij haalt net niet het niveau van mijn Lindemann Limetree Bridge v2 plus Merason Frerot DAC, maar komt dicht in de buurt. Knappe prestatie want de Limetree/Primo combinatie kost ook 3x zo veel. Hoe dan ook, de Primo mag weer weg.

De gratis Volumio app is niet zo gelikt als die van BluOS, maar is functioneel en de bekende diensten zoals Qobuz en Tidal en webraradio zijn geïntegreerd. Alternatief kan de streamer worden bediend middels een UPnP app zoals BubbleUPnP. Hans Beekhuzen heeft op zijn YouTube kanaal een aflevering staan waarin hij de Volumio app bespreekt. Volumio verbetert de functionaliteit doorlopend.

De Primo is dus werkelijk zgan incl de originele verpakking. De huidige winkelprijs is 799 euro. De vraagprijs is 400 euro (niet onderhandelbaar!).

Voor de liefhebber kan ik de Volumio voor 200 euro extra ook in combinatie met een iFi iPower Elite 5V verkopen. Deze voeding is heel stil en efficient en een enorme verbetering t.o.v. de standaard voeding. Inclusief originele verpakking. Zie foto 10. De Elite kost nieuw 299 euro. De prijs voor deze combinatie is 600 euro (NB. niet onderhandelbaar!).




EDITORS' CHOICE