15-08-2012 (artikel)

Elektor online via Zelfbouw Special

Onlangs maakten we bekend dat Xingo, de uitgever van HiFi.nl, is overgenomen door Zhomer Media Business. Voor Zhomer is ons online magazine een mooie aanvulling op haar activiteiten in de audiowereld. Titels als bijvoorbeeld Elektor en AudioXpress worden al jaren in tien talen en ruim tachtig landen door hen uitgegeven voor zo'n 200.000 enthousiastelingen, experts en professionals. lees verder »
04-04-2019 (artikel)

Bouw je eigen buizenversterker bij TubeSo...

Voor de ware muziekliefhebber gaat er niets boven het geluid van een buizenversterker. Bij TubeSociety, een afdeling van ingenieursbureau Vanderveen, leren de cursisten stap voor stap een eigen buizen... lees verder »
05-03-2019 (artikel)

The Marcel Donk-Sound - zelfbouw anno 201...

Trouwe lezers zijn wellicht al bekend met de naam Marcel Donk, en kunnen zich nog herinneren waar deze audioliefhebber zich mee bezig houdt. Ruim acht jaar geleden is het alweer dat hij zich voor het ... lees verder »

Deze special is Powered by Elektor:

28-08-2012 (artikel)

5532 OpAmplifier - Deel 2: Opbouw, brugsc...

In dit tweede en laatste deel gaan we echt aan de slag met twee maal 32 NE5532-opamps parallel geschakeld voor een high-end audio-eindversterker met uitzonderlijke eigenschappen voor wat betreft vervo... lees verder »

Acoustics in Performa...

Waarom kun je in een oud amfitheater zoveel fijne details in het geluid ontdekken, zonder enige vorm van elektrisch vermogen, terwijl het geluid in een kleine concertzaal soms zo rommelig klinkt? Hoe optimaliseer je kamers, concertzalen, studio's of andere ruimtes om een perfecte akoestiek te krijge... lees verder »

Elektor e-books over ...

Raspberry Pi, wat is dat nou eigenlijk? De Raspberry Pi is de naam van diverse singleboard- of enkelkaartcomputers die sinds 2012 op de markt te vinden zijn, waar ook in de audiowereld leuke applicaties mee te knutselen zijn. Zo zijn de kleine enkelkaart-computers bijna voorbestemd voor gebruik als ... lees verder »

Bouw zelf een high-en...

Elektor Labs heeft een goed alternatief voor wie geen zin heeft in het bouwen van een kerststal. Nee, we bedoelen niet het optuigen van de kerstboom, maar het bouwen van een high-end DA-converter voor Raspberry Pi. Na voltooiing zullen de kerstliedjes een stuk beter klinken. Snelle beslissers krijge... lees verder »