HiFi.nl
 
 

Dynaudio op High End München

Het Deense Dynaudio was uiteraard weer van de partij op de High End München. Paradepaardjes Xeo 3 & 5 ontbraken niet op de beurs. 

Natuurlijk bracht Dynaudio de Xeo 3 en Xeo 5 mee. We schreven al uitgebreid over deze serie, maar het blijft uiteraard leuk om deze tegen te komen in München. De geluidskwaliteit van deze draadloze speakers is namelijk ongekend; de uitgebreide recensie staat al op de planning. De Xeo 3, hieronder links, is een compacte monitor en de Xeo 5 (rechts) een vloerstaander.

Het zijn draadloos en op afstand bedienbare actieve luidsprekers die al vele prijzen in de wacht sleepten, terwijl ze nog hartstikke nieuw zijn. De Xeo is compatible met iedere audiobron, of het nou gaat om USB of optische, digitale of analoge stereoaansluiting.

Ze zijn klaar voor multi-room installaties en uit te breiden met meerdere Xeo luidsprekersystemen. Voor sommige mensen staat ‘draadloos’ gelijk aan ‘verlies van kwaliteit’, maar de Xeo belooft geen compressie en dus ook geen verlies, wél draadloze audioweergave in cd kwaliteit.

Volg hier alle ontwikkelingen van High End München 2012.

Overigens werden er ook nieuwe modellen van Chord gepresenteerd, aangesloten op de Confidence C4 II modellen van Dynaudio.

Bekijk ook eens de Special Page van Dynaudio
 
High-End met een missie: Zanden High-End met een missie: Zanden
lees meer »
Home Cinema zoals het Hoort Home Cinema zoals het Hoort
lees meer »
Beast and the Beauty: Peach Tree en Focal Beast and the Beauty: Peach Tree...
lees meer »
Review: Naim UnitiLite en Neat Motive SX2 Review: Naim UnitiLite en Neat M...
lees meer »