HiFi.nl
 

Dynaudio op High End München

Het Deense Dynaudio was uiteraard weer van de partij op de High End München. Paradepaardjes Xeo 3 & 5 ontbraken niet op de beurs. 

Natuurlijk bracht Dynaudio de Xeo 3 en Xeo 5 mee. We schreven al uitgebreid over deze serie, maar het blijft uiteraard leuk om deze tegen te komen in München. De geluidskwaliteit van deze draadloze speakers is namelijk ongekend; de uitgebreide recensie staat al op de planning. De Xeo 3, hieronder links, is een compacte monitor en de Xeo 5 (rechts) een vloerstaander.

Het zijn draadloos en op afstand bedienbare actieve luidsprekers die al vele prijzen in de wacht sleepten, terwijl ze nog hartstikke nieuw zijn. De Xeo is compatible met iedere audiobron, of het nou gaat om USB of optische, digitale of analoge stereoaansluiting.

Ze zijn klaar voor multi-room installaties en uit te breiden met meerdere Xeo luidsprekersystemen. Voor sommige mensen staat ‘draadloos’ gelijk aan ‘verlies van kwaliteit’, maar de Xeo belooft geen compressie en dus ook geen verlies, wél draadloze audioweergave in cd kwaliteit.

Volg hier alle ontwikkelingen van High End München 2012.

Overigens werden er ook nieuwe modellen van Chord gepresenteerd, aangesloten op de Confidence C4 II modellen van Dynaudio.

Bekijk ook eens de Special Page van Dynaudio
 
Versterker: Micromega MyAmp Versterker: Micromega MyAmp
lees meer »
Test: muziek op blu ray schijfjes Test: muziek op blu ray schijfjes
lees meer »
Music Server: Aurender X100S Music Server: Aurender X100S
lees meer »
Bestel: jaarboek 2014-2015 Bestel: jaarboek 2014-2015
lees meer »