HiFi.nl
 

Dynaudio op High End München

Het Deense Dynaudio was uiteraard weer van de partij op de High End München. Paradepaardjes Xeo 3 & 5 ontbraken niet op de beurs. 

Natuurlijk bracht Dynaudio de Xeo 3 en Xeo 5 mee. We schreven al uitgebreid over deze serie, maar het blijft uiteraard leuk om deze tegen te komen in München. De geluidskwaliteit van deze draadloze speakers is namelijk ongekend; de uitgebreide recensie staat al op de planning. De Xeo 3, hieronder links, is een compacte monitor en de Xeo 5 (rechts) een vloerstaander.

Het zijn draadloos en op afstand bedienbare actieve luidsprekers die al vele prijzen in de wacht sleepten, terwijl ze nog hartstikke nieuw zijn. De Xeo is compatible met iedere audiobron, of het nou gaat om USB of optische, digitale of analoge stereoaansluiting.

Ze zijn klaar voor multi-room installaties en uit te breiden met meerdere Xeo luidsprekersystemen. Voor sommige mensen staat ‘draadloos’ gelijk aan ‘verlies van kwaliteit’, maar de Xeo belooft geen compressie en dus ook geen verlies, wél draadloze audioweergave in cd kwaliteit.

Volg hier alle ontwikkelingen van High End München 2012.

Overigens werden er ook nieuwe modellen van Chord gepresenteerd, aangesloten op de Confidence C4 II modellen van Dynaudio.

Bekijk ook eens de Special Page van Dynaudio
 
Hi-Visit: Hi-Fi Klubben Rotterdam Hi-Visit: Hi-Fi Klubben Rotterdam
lees meer »
Recensie: Elac BS 263 en FS 267 Recensie: Elac BS 263 en FS 267
lees meer »
Hifi-advies van ons team Hifi-advies van ons team
lees meer »
Verslag: Sonus Faber Lilium bij AudioXperience Verslag: Sonus Faber Lilium bij AudioXperience
lees meer »