ARTIKEL

Marantz en Denon samen (reactie Marantz)


Redactie HiFi.nl | 15 maart 2002

Op HiFi.nl werd eerder al melding gemaakt van het op globaal niveau samen gaan van Marantz en Denon. Hieronder kunt u de officiele reactie van Marantz Europe B.V. (bij monde van Edwin Grote) op dit bericht lezen.
U leest eerst het begeleidend schrijven en vervolgens het volledige persbericht.

Begeleidend schrijven

Met gepaste trots deel ik u mede dat Marantz Japan Inc, grootste aandeelhouder (49%), Royal Philips Electronics en DENON, Ltd., grootste aandeelhouder (98%), Ripplewood Holdings L.L.C. vanochtend de oprichting bekend hebben gemaakt van D&M Holdings, Inc., een gemeenschappelijke holding-maatschappij waarin de activiteiten van Marantz en DENON worden gebundeld. De transactie zal naar verwachting in mei 2002 afgerond worden: hierbij ontstaat een wereldleider op de markt voor eersteklas home theatre- en AV-systemen (audio/video), terwijl de gevestigde merken Marantz en DENON bestaan blijven.

Zoals u kunt lezen in bijgaand persbericht zullen zowel Marantz als Denon profiteren van de wezenlijke groei door de geavanceerde ontwikkeling van slimme digitale producten. Bovendien verwachten we de marges en cash flow aanzienlijk te kunnen verbeteren door optimaal te profiteren van de synergismen van de geïntegreerde activiteiten.

Belangrijk voor u als Partner is dat er niets verandert wat betreft de verkooporganisatie in Europa, aangezien Marantz en Denon blijven meespelen op de markt, waarbij de huidige kanalen (zowel de verkoopkantoren als de verkoopkanalen) ongewijzigd blijven. Het grote voordeel van deze fusie ligt in de schaalvoordelen wat betreft inkoopkracht (sourcing voor bepaalde componenten) en onderzoek en ontwikkeling (R&D), met name voor nieuwe technologieën: dit leidt naar een krachtigere concurrentiepositie op de markt, gecombineerd met ultramoderne en toonaangevende technologie en met een kortere tijd tot de producten op de markt liggen.

Lees bijgesloten persbericht, dat vanochtend is vrijgegeven, zorgvuldig door voor alle details. Ik wijs er met nadruk op dat wij van Marantz zeer verheugd zijn over deze nieuwe ontwikkeling. Deze geeft ons veel meer kracht en snelheid bij het leveren van de juiste producten en technologieën waarmee wij de industrie kunnen leiden en waarvan u als partner kunt profiteren.

Aarzelt u niet voor meer informatie contact met mij op te nemen.

Edwin Grote
Marantz Europe B.V.

EDITORS' CHOICE