NIEUWSAkiko Audio

Magische doosjes van Akiko Audio


Redactie HiFi.nl | 29 juli 2012

Toen we dit nieuwsbericht binnen kregen, leek het ons wel wat voor onze Opmerkelijk Special. Akiko Audio koppelt de werking van edelstenen aan hifi. Zij introduceren de nieuwe Gem 'A.J.' Gold luidsprekerkabelfilter. Het nieuwe model werkt op basis van de natuurkundige eigenschappen van edelstenen en goud.

Qua uiterlijk doet de nieuwe GEM 'A.J.' denken aan een ouderwets sigarendoosje. De producten van Akiko Audio worden met de hand gemaakt in Maastricht. In de zijwanden van deze luidsprekerkabelfilter zitten kristallen en de edelstenenmix werd opnieuw op het gehoor samengesteld, met speciaal voor dit model ook exclusieve soorten als saffier en robijn. De GEM 'A.J.' wordt rijkelijk van goud voorzien.

Het idee erachter is op de website van Akiko Audio te lezen: “Alle aanwezige elektrosmog, afkomstig van gsm, draadloze telefoon, magnetron, wifi, spaarlampen en andere elektrische apparaten, kan onbelemmerd via de onbeschermde luidsprekerkabels de speakers bereiken. De storingen mengen zich met het audiosignaal en de zuiverheid van de weergave is niet optimaal. Bij het ontwikkelen van de Akiko Audio GEM1 stond het bereiken van een optimaal resultaat voorop. Daarom wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 7 op het gehoor geselecteerde edelsteensoorten.” De edelstenen zouden dus als het ware de storing moeten absorberen en zorgen voor een beter geluid.

De nieuwe GEM ‘A.J.’ is de opvolger van de GEM1. Hij dankt zijn naam aan de heer A.J. van den Hul, die bovendien zo vriendelijk was om zijn bekende voorletters aan dit nieuwe Akiko Audio product te verbinden. Op de website van Akiko Audio kun je alle informatie en prijzen vinden, ook van de reeds langer bestaande producten, zoals de Akiko Audio Gem 1 Gold (luidsprekerkabelfilter), de Akiko Audio E-Tuning Gold (netkabelwrap) en de Akiko Audio Dorein Gold (voor de 'Streamers'). De GEM ‘A.J.’ kost overigens 495 euro.

Bij HiFi.nl hebben we deze oplossing nog nooit geprobeerd, maar misschien dat één van onze lezers ervaring heeft met deze of vergelijkbare luidsprekerkabelfilters?

EDITORS' CHOICE