NIEUWS

Eton Soulra XL met zonnepaneel


Redactie HiFi.nl | 13 augustus 2012

Het is momenteel ook bij HiFi.nl zomer. We wierpen in dat kader onder meer een blik op de Sun Boxes. De Sun Boxes vormen een zonaangedreven geluidsinstallatie, bestaande uit twintig onafhankelijke speakers. Alle speakers zijn voorzien van een zonnepaneel.

Zonnepanelen zijn nog geen dagelijkse kost in de hifibranche en HiFi.nl was daarom benieuwd of er nog andere voorbeelden zijn. We kwamen daarbij de Eton Soulra XL tegen, een Dock met zonnepaneel. Een leuke gadget voor de milieubewuste muziekliefhebber.

Het 72 inch uitklapbaar zonnepaneel van de Eton Soulra XL valt meteen op. Het zonnepaneel laadt de 2000mAh lithium ion-batterij op wanneer je hem uitklapt en de Eton Soulra XL in de zon zet. Het duurt ongeveer vijf uur om de accu op te laden wanneer hij in de zon staat. Je kunt hem ook voeden en opladen via het stopcontact met de meegeleverde lichtnetadapter wanneer er minder zon is.

Je kunt muziek luisteren door de iPhone in de dock te plaatsen. Hij wordt beschermd achter een getint afdekplaatje. Je kunt de Elton Soulra XL ongeveer vijf uur lang gebruiken, dit hangt ook af van het volume en de sterkte van de zon. Het duurt ongeveer vier uur voor de iPod/iPhone is opgeladen. Bovenop de dock vind je de bedieningsknoppen.

 

Het geluid van de Eton Soulra XL wordt verzorgd door acht luidsprekers (2x tweeter, 2x woofer en 4x passieve radiator). Het vermogen zou 22W bedragen en er is ook een bass boost-functie beschikbaar. De Eton Soulra XL is voorzien van rubberen randen, dus hij kan wel tegen een stootje. Jij krijgt er ook een draagband bij, zodat je hem gemakkelijker mee kan nemen. Met een gewicht van 3,1 kg moet dat goed te doen zijn. Er is een special vakje voor de afstandsbediening.

 

De Eton Soulra XL is te koop bij diverse webshops voor een verkoopprijs van rond de 200 euro.Meer ‘opmerkelijk’ nieuws vind je op de Special Page. Wat vinden onze lezers eigenlijk van de combinatie zonnepanelen en hifi?

EDITORS' CHOICE