NIEUWS

Opmerkelijk: Water laten dansen op muziek


Redactie HiFi.nl | 24 maart 2013

Voor onze Opmerkelijk Special kwamen we weer eens een bijzonder kunstzinnige uiting tegen. Een ‘science illusionist’ maakt met behulp van een luidspreker verschillende vormen in stromend water. En: je kunt het ook nabootsen. Al wat je nodig hebt is een luidspreker, een waterbron, een zachte rubberen slang, en de juiste software.

Zorg dat de rubberen slang langs de luidspreker wordt bevestigd en dat deze de speaker raakt. Ook moet de slang aan het uiteinde zo'n drie tot vijf centimeter uitsteken. De slang kun je gewoon met tape aan de luidspreker vastmaken. De truc is hierbij om te zorgen dat de slang de speaker precies raakt.

Om het op video vast te leggen, stel je een camera in op 24 fps. Zorg hierbij wel voor voldoende licht. Vervolgens sluit je de luidspreker aan op een computer en produceer je een 24hz toon. Zet de kraan aan, kijk door de lens van je camera en... Magic! Enfin, kijk maar in het volgende filmpje. 

Er zijn nog meer opties: produceer bijvoorbeeld een toon van 23hz en het lijkt of het water achteruit draait. En bij een toon van 25hz gaat het water vóóruit, in slow motion. 

Ook iets opmerkelijks gespot? Stuur het naar onze redactiemail, of laat het hieronder weten.

EDITORS' CHOICE