(Gesponsord artikel)


ARTIKELFocal

Botman Sound & Vision Stelt Samen – Focal Aria en NAD


Redactie HiFi.nl | 20 januari 2014 | Focal

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om audioliefhebbers enthousiast te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

In 2014 trapten we af met een bijzondere high end-set van TEAC en Quadral, bij Stassen Hifi samengesteld door importeur Onkyo. In de tweede helft van de maand is er weer aandacht voor een dealerset, en wel bij Botman Sound & Vision in Hoorn.

Daar treffen we een complete opstelling van NAD en AudioQuest aan, met als middelpunt de nieuwe (en hier geteste) Focal Aria 926.

Focal Aria 926 – lees ook onze recensie

Als we vragen naar de keuze achter deze combinatie, is het ook precies die Focal Aria 926 waar de uitleg begint. "De Aria's zijn bijzonder stijlvol, met een strakke afwerking", laat Frank Botman enthousiast weten. "Ze passen gemakkelijk in elk interieur, ook zonder grill, en stralen een zekere luxe uit. Ook de warme look van het model springt in het oog."

Verkrijgbaar in klassiek houtfineer (en tegen meerprijs in hoogglans zwart)

Over de weergave is Frank kort maar krachtig: "dynamisch, royaal, warm en toch strak." Het doet direct terugdenken aan onze eigen review van de speakers, waarin Eric in zijn conclusie onder meer het volgende meldde: "De geteste Aria 926 biedt niet alleen openheid, snelheid en detail maar ook een vollere, rijkere klank dan voorheen met meer verfijning en rust, vooral in de hoogweergave." Frank voegt er inderdaad ook nog aan toe: "Het geluidsbeeld is gebalanceerd, detailrijk, ruimtelijk en heeft veel diepte."

MERK

EDITORS' CHOICE