North Star Design Impulso DAC

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 30 januari 2014 | North Star Design

Music Emotion lezers die mijn artikelen regelmatig lezen, weten dat ik mijn bewondering voor het Italiaanse audiomerk North Star Design nooit onder stoelen of banken heb gestoken. Naast het feit dat ik al sinds 2006 nog steeds de prachtige 192 Mk2 cd bovenlader, Extremo dac en White Gold I2S kabel als mijn beste bron in gebruik heb, zegt erg veel over de waarde die ik aan deze producten toe ken.

Toch staat de tijd niet stil en is er mede door streaming audio een ware wildgroei aan dac's ontstaan. De NSD Impulso is de eerste en meest voordelige dac van een geheel nieuwe serie. Een reeks die naast de vertrouwde PCM resoluties, nu ook de hoogste kwaliteit Direct Stream Digital, oftewel DSD bestanden kan verwerken.

Uit Music Emotion – September 2013

Mede door mijn vele tests van producten van deze Italiaanse fabrikant, zal ik het dit keer kort houden wat betreft de merkintroductie. North Star Design is een kleine Italiaanse fabrikant die zich tegenwoordig geheel heeft toegespitst op het vervaardigen van zeer goed klinkende digitale producten.

Naast het topklasse cd loopwerk met Philips Pro2 loopwerk zoals ik dat zelf al jaren gebruik, ligt de nadruk in het programma echter al jaren bij het gestaag uitdijende gamma aan dac’s. Een assortiment wat loopt van € 1.100,- voor de agile, zeer open en levendig klinkende Essensio, tot de eveneens door mij gebruikte en nog steeds fantastisch goed klinkende Extremo van € 3.000,-. Bijzonder is daarbij dat er binnen dit gamma van bijna ieder model wel een variant met of zonder voor-/hoofdtelefoonversterker bestaat.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE