NIEUWSiFi

Exclusief: iFi micro iDSD Limited Edition


Redactie HiFi.nl | 01 juli 2014 | iFi

Wij hebben weer een zeer bijzondere actie, exclusief voor lezers van HiFi.nl. Wij hebben de hand weten te leggen op vijftien stuks van de gloednieuwe limited edition iFi micro iDSD. Dit bijzondere en super universele product is een must have voor de hifiliefhebber.

De nieuwe iFi micro iDSD is geen gadget, zoals het formaat zou doen vermoeden, maar een serieus ‘Meisterstück’ met een vooruitstrevende technologie van ’Tonmeister' Thorsten Loesch van iFi Audio. Je kunt hem gebruiken als hoofdtelefoonversterker, je kunt hem inzetten als een DAC die alle formaten in true native kan converteren. Het houdt niet op: hij kan dienen als voorversterker, ook direct aan te sluiten op actieve luidsprekers. Daarnaast kan hij dienen als portable oplader voor het onderweg tot twee keer opladen van USB-compatibele mobiles en apparatuur. Maar veruit de beste feature is dat de iFi micro iDSD ’s werelds eerste DAC is die al octa-speed DSD-files in true native kan verwerken. Dit alles is samengebald in een slank attractief aluminium kastje, zo groot als een smartphone. Met alle bijgeleverde accessoires is het dan, zoals met alle andere iFi's, gewoon plug&play.

 

De iFi micro iDSD is een interessant apparaat voor de particuliere gebruiker die hifi/high-end gebruik maakt van streaming audio-, digitale audio-, mobiele, hoofdtelefoon-, en actieve luidsprekertoepassingen. In de ProAudio is hij interessant voor onder andere DJ’s en voor opname/mixing/mastering studio’s die ook met DSD-formaten werken en archiveren. 

 

Op dit moment kent de iFi micro iDSD geen concurrenten die een dergelijk apparaat aanbieden dat zoveel functionaliteiten herbergt en een daarbij niet misverstane geluidskwaliteit heeft, voor de uitzonderlijke en zeer toegankelijke prijs van €499. Voor de Benelux zijn er in totaal maar 30 stuks verkrijgbaar waarvan de helft via Hifidelity!

Even in het kort de echte highlights:
- DSD512-conversie in single, double, quad- en octa-speed en maximaal PCM786kHz en 2xDXD via een Dual-Core DAC Burr Brown True Native Chipset
- Hoofdtelefoonversterking tot 8V/4.000mWatt en instelbaar voor de meest gevoelige in-ears en de meest 'hongerige' hoofdtelefoons zoals de Hifiman HE6
- SPDIF coaxiaal/optisch in- en uitgang, 3.5mm lijn-ingang en 6.3mm uitgang.
- De micro iDSD is portable met een on board lithium- polymeer batterij van 4800mAh.

Kijk snel op Hifidelity.nl, wees er snel bij want op is op!

Ludieke actie
Aan de Limited Edition serie is een ludieke selfie-actie verbonden. Degene die de gekste selfie maakt waarbij hij of zij het iFi T-shirt (krijg je bij de micro iDSD!) draagt en plaatst op de Facebook-pagina, kan rekenen op een leuke verrassing. Hij of zij moet de aankoop van het apparaat dan wel registreren bij iFi.

EDITORS' CHOICE