NIEUWS

SoundSight combineert headset, camera en recorder


Redactie HiFi.nl | 11 juli 2014

Bluetooth hoofdtelefoons waarmee je video kunt opnemen, editen en direct met je muziek kunt mixen, allemaal hands-free. Of het nodig is, daar kunnen we over twisten. Maar geinig is het wel. En met behoorlijk wat potentie voor de (professionele) dj-wereld.

Het Amerikaanse SightSound presenteert een over-ear hoofdtelefoon die bovenstaande functies combineert in een strak vormgegeven uiterlijk. Een fraai model headset met een 270 graden draaibare, full HD-camera in de oorschelp, aangevuld met een audiorecorder en de nodige opties voor editing, mixing en zelfs streaming Ė om je creatieve resultaten direct met de wereld te kunnen delen. Ook voorziet SightSound in apps voor iOS en Android.†

'Beats meets Instagram and GoPro', zo omschrijft DJ Sashi de innovatie van SightSound. Dat de promo-uitingen van het audiobedrijf uit New York kiezen voor een quote'je van een vermaarde internationale plaatjesdraaier verbaast ons niet: de mogelijkheden van de SoundSight lijken ons vooral interessant voor de wereld van de professionele DJ, die hun set live kunnen opnemen en met hun fans kunnen delen. Zie ook onderstaande video.

De koptelefoon is vanaf vandaag (vrijdag 11 juli) online verkrijgbaar voor†349 dollar, via de website†Soundsightheadphones.com. Het betreft uitsluitend gelimiteerde pre order-modellen. In het voorjaar van 2015 vindt de officiŽle release plaats, met een geplande adviesprijs van 499 dollar.

EDITORS' CHOICE