NIEUWSTivoli Audio

Nederland krijgt nieuw keurmerk voor digitale radio


Redactie HiFi.nl | 21 januari 2015 | Tivoli Audio

Bijna iedereen heeft nog dagelijks de radio aan, maar hoe ben je er zeker van dat je luistert naar audio in de beste digitale kwaliteit? In Groot-BrittanniŰ gebruiken ze daarvoor het zogenaamde Digitale Vinkje, ooit ge´ntroduceerd door Digital Radio UK, op audio-producten en dat keurmerk komt nu ook officieel naar Nederland.

Het Digitale Radio Keurmerk waarborgt de kwaliteit en betrouwbaarheid van de radio, ook in de toekomst. Om in aanmerking te komen moet deze FM, DAB Ún DAB+ uitzendingen kunnen ontvangen. Bij bijvoorbeeld alleen FM en DAB ˇf DAB en DAB+ maar geen FM valt het product buiten de boot. Verder worden er ook eisen gesteld gebied van ontvangst en dataweergave (FM RDS en DAB/DAB+-tekst).

Het vinkje is vergelijkbaar met andere elektronica-keurmerken zoals KEMA-KEUR. Er is al een merk dat in Nederland inmiddels voorzien is van de certificering, namelijk Tivoli Audio. Het keurmerk is vanaf heden terug te vinden op alle verkooppunten, verpakkingen en marketingmaterialen van Tivoli.

EDITORS' CHOICE