NIEUWSLinn

AudioXperience presenteert Linn Space Optimisation


Redactie HiFi.nl | 04 mei 2015 | Linn

Op 15 en 16 mei presenteert AudioXperience in Nuenen de nieuwe Majik, Akurate en Klimax DS(M)-spelers van Linn. Daarnaast tonen zij in een drietal presentaties hoe Space Optimisation precies werkt.

Afgelopen maart introduceerde Linn haar nieuwe Majik, Akurate en Klimax DS(M) spelers. Voor alle DS(M) modellen zijn compleet nieuwe audioboards ontwikkelt, waarbij er een reductie van componenten heeft plaatsgevonden met een betere en kortere signaalweg tot gevolg. De verbeterde audiocircuits en een nieuwe klok architectuur hebben geleid tot een halvering van de hoeveelheid Jitter (welke bij de vorige generatie DS-en al laag is). De sprong in geluidskwaliteit is dan ook indrukwekkend.

Exakt links
Ook zijn alle modellen nu voorzien van Exakt links, waarmee het mogelijk wordt de netwerkspeler rechtstreeks aan een Linn Exakt luidspreker te koppelen. Zodoende ontstaat er een minimalistisch High End systeem. Ben je in het bezit van een vorige generatie Linn Akurate of Klimax DS(M) speler? Dan heeft AudioXperience goed nieuws: je kunt de speler laten upgraden naar de DS/2 versie. 

Space Optimisation 
Daarnaast introduceert Linn 'Space Optimisation' (Speaker Placement And Custom Environment). Space Optimisation biedt de luisteraar de mogelijkheid om een Linn DS netwerkspeler te vertellen wat de omstandigheden zijn van de ruimte waarin je luistert. Denk daarbij aan luisterpositie, de afmeting van de ruimte en het materiaal van de wanden.Space Optimisation corrigeert problemen die ontstaan in de ruimte (vaak bij de basweergave) en zorgt voor een betere balans waardoor er meer muziek en een betere geluidskwaliteit geleverd worden. Ook als je de luidsprekers niet optimaal kunt plaatsen. Iedere Linn DS netwerkspeler (huidige of vorige generatie) beschikt middels een software update over Space Optimisation.

De presentaties vinden plaats op:
- Presentatie 1: vrijdag 15 mei van 14:00 tot 17:00 uur.
- Presentatie 2: zaterdag 16 mei van 11:00 tot 13:00 uur.
- presentatie 3: zaterdag 16 mei van 14;00 tot 17:00 uur. 

Wilt je bij een van de presentaties aanwezig zijn? Meld je dan aan via martijn@audioxperience.com en geef door naar welke presentatie en met hoeveel personen je wenst te komen. 

AudioXperience
Spegelt 66
5674 CD Nuenen
tel: 0402906344 

EDITORS' CHOICE