NIEUWSYamaha

Yamaha introduceert CX-A5100


Redactie HiFi.nl | 30 augustus 2015 | Yamaha

Yamaha CX-A5100

Yamaha onthulde een nieuw vlaggenschip op het gebied van surround sound voorversterkers: de CX-A5100. Het apparaat vervangt de twee jaar oude CX-A5000 en is samen met de YSP-5600 soundbar een van de twee toonaangevende nieuwe producten op het gebied van Yamaha's multi-room.

De versterker ondersteunt 11 kanalen voor surround speakers en heeft twee subwoofer outlets, allemaal toegankelijk via XLR ports. Daarnaast zijn er veel verschillende inputs aanwezig, met onder meer 8 HDMI ingangen (en twee uitgangen), drie van elke composite video ingangen (en een uitgang), coaxiale en optische, vijf composite video ingangen (en een uitgang), een XLR, en negen analoge ingangen.

Yamaha CX-A5100

Aan de voorkant zit ook een USB output en een 6.3mm headphone jack. Hij heeft ook ondersteuning voor Dolby Atmos aan boord, waarbij ondersteuning voor DTS:X - net als bij de soundbar - binnenkort zal volgen via een firmware update. Yamaha’s YPAO 3D automatische systeem kalibratie helpt je in beide gevallen bij het instellen van de door jou gewenste configuratie.

De nieuwe CX verschijnt in september. De prijs in euro's is nog niet bekend. Lees hier meer over de multi-room uitbreiding van Yamaha.

MERK

EDITORS' CHOICE