NIEUWS

Wrensilva Loft platenspeler streamt naar je Sonos

Weer een opvallende verschijning in platenspelerland. Geen draaitafelproject op Kickstarter, waar je momenteel de bijzondere Wheel vindt, maar een product dat al fysiek op de markt te vinden is: de Wrensilva Loft. Deze draaitafel van audiofabrikant Wrensilva stuurt de klanken van je vinyl rechtstreeks naar je Sonos-systeem.

Op zich geen unieke functie natuurlijk, want een platenspeler heeft op zich genoeg aan een interne voorversterker en wat slimmigheden qua aansluiting om 'm rechtstreeks aan een Sonos- of bijvoorbeeld HEOS-component te hangen. Die zijn in de meeste gevallen voorzien van een analoge 3.5mm lijn-ingang. De Loft is desalniettemin een mooie fusie tussen retro en modern. De Klasse-D versterker aan boord van de Wrensilva platenspeler kan met z'n IcePower van Bang & Olufsen 300 Watt per kanaal aan, dus je hoeft niet bang te zijn dat het analoge signaal niet fatsoenlijk verwerkt kan worden. De draaitafel komt daarnaast met een OA2 precision Gimbal toonarm, een 24v AC-motor van Hurst en een Ortofon 2m Red Moving Magnet-cartridge. 

LEES OOK: VINYL ANNO NU - WAAR STAAN WE?

Wrensilva is het audiomerk van Amerikaans echtpaar Debra en Scott Salyer, die zo'n 15 jaar geleden besloten hun liefde voor houtwerk, muziek en audio-apparatuur combineerden om een aantal fraaie hifi-systemen te ontwerpen. We kennen ze onder meer van de Standard One-draaitafel:

Loft + speakers

Voor wie overigens niet over Sonos beschikt, biedt Wrensilva de Loft ook aan in een package deal met een setje 2-weg boekenplankspeakers. De Loft bestel je voor drieduizend dollar, de speakers kosten nog eens vijftienhonderd per paar - inclusief de standaards. Voor 4500 dollar ben je dus klaar

EDITORS' CHOICE