NIEUWSXavian

Xavian introduceert de Joy-serie luidsprekers

Xavian brengt onder de naam Joy een nieuwe serie luidsprekers op de markt. De Joy-lijn is gebaseerd op het succes van de Bonbonus- en Natura-modellen.

Roberto Barletta (Xavian): "Uit de Bonbonus-serie zijn de compacte maten en de makkelijke installatie overgenomen, en vanuit de Natura-serie is de massieve houtafwerking meegenomen." De eerste modellen in de nieuwe lijn zijn de Jolly en de Joy (de Joy Joy?). 

De Joy is een compacte monitor met een afmeting van (HxBxD) 305 x 170 x 200 mm en een gewicht van 6,9 kg, die middels een geïntegreerde beugel aan de wand bevestigd kan worden. De Jolly is zijn vloerstaande grote broer, met een afmeting van (HxBxD) 900 x 170 x 200 mm en een gewicht van 15 kg. Deze vloerstaande speaker is voorzien van een tweeweg opzet met een passieve radiator. 

Afwerking en prijzen

De Joy-serie van Xavian is vervaardigd uit massief eikenhout en is leverbaar in de standaard afwerking natural oak. Aanvullende mogelijkheden met een kleine meerprijs zijn black, white, cognac, coffee en metropolitan grey. De Joy met afwerking in natural oak kost 800 euro per paar, de black, white, cognac, coffee en metropolitan grey variaties wisselen voor 880 euro per paar van eigenaar. Voor de Jolly-modellen in natural oak betaal je 1250 euro per paar, en 1375 voor de iets luxere uitvoeringen in black, white, cognac, coffee en metropolitan grey.

Overigens heeft het merk in de bestaande Natura-lijn ook een nieuw model gepresenteerd: de Premio, een nieuwe topmonitor in de boekenplankserie. De Premio maakt gebruik van de tweetertechnologie van de Orfeo, maar dan met een front basreflex systeem. In het scheidingsfilter is het Fase-Zero systeem toegepast, voorzien van Mundorf-condensatoren. Het kabinet is van 23mm dik walnotenhout.

MERK

EDITORS' CHOICE