NIEUWS

48ste Mega Platen & CD Beurs


Rob Nijman | 20 september 2017 | Fotografie Fabrikant

Muziekliefhebbers krijgen het druk op zaterdag 11 en zondag 12 november. Dat weekend kun je in Tilburg terecht bij de Audio Show iEar', maar ook in Utrecht staat er van alles op stapel - waaronder de 48ste Mega Platen & CD Beurs. 

Op 11 en 12 november 2017 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de 48ste Mega Platen & CD beurs plaats. De internationaal hoog aangeschreven en drukbezochte platenbeurs trekt muziekfans en verzamelaars uit de hele wereld die op zoek zijn naar een aanvulling op de collectie.

Tijdens de voorjaarseditie van dit evenement werden er bezoekers geteld uit maar liefst 65 verschillende landen vanuit alle hoeken van de wereld. De vintage vinyl- en cd liefhebbers komen bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Daarnaast is er een stevig aanbod posters, foto’s en t-shirts, vinyl, boeken, films, cd’s, tijdschriften en gesigneerde platen. Meer info vind je op de website van Recordplanet.

Elvis en zijn heldinnen

Onderdeel van de 48ste editie is een Elvis-expositie, aangevuld met zijn heldinnen uit de popgeschiedenis en een veiling van zeldzaam vinyl. Expert Johan van Wezel uit Utrecht is zijn leven lang al een groot verzamelaar van alles wat met deze legendarische hipshaker te maken heeft en zal de meest zeldzame stukken uit zijn collectie exposeren. Denk hierbij aan persoonlijke eigendommen, handtekeningen, originele teksten en het mooiste vinyl.

Ook is er een vinylexpositie bestaande uit jaren 50 en 60 sterren getiteld ‘De Vrouwelijke Helden van Elvis’, gecureerd door DJ Miss Twist. Zij toont originele vinyl platen van veelal zwarte vrouwelijke muziekhelden waar niet alleen Elvis zelf graag naar luisterde maar ook hedendaagse artiesten als Adele, Madonna en Beyoncé inspireerden.

Le Guess Who?

In hetzelfde weekend als de Mega Platen & CD Beurs vindt Le Guess Who? Festival plaats, van 9 t/m 12 november in de binnenstad van Utrecht. Curators zijn onder andere Thurston Moore en James Holden. Meer informatie en het programma vind je op de website van Le Guess Who?.

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »