NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic Impacto Universal: mobiele dac voor iOS en Android

Het Duitse Beyerdynamic heeft een nieuwe draagbare DA-converter uitgebracht die bedoeld is voor gebruik van een hoofdtelefoon bij een iPhone of Android-telefoon. Het nieuwe apparaat is Impacto Universal genoemd en belooft een hoogwaardige basis te zijn voor muziekweergave. Verbinding met een laptop is overigens ook mogelijk. Beyerdynamic levert verschillende kabeltjes meer.

Beyerdynamic Impacto Universal: lichte draagbare DA-converter met chip van ESS Sabre

Het in de Duitse plaats Heilbronn gevestigde Beyerdynamic heeft een lichte DA-converter uitgebracht. Het hart van de nieuwe Beyerdynamic Impacto Universal is een chip van ESS Sabre type 9018Q2C Sabre32 Reference DAC. Deze chip verwerkt digitaal muzieksignaal tot een resolutie van 32-bit / 384 kHz. Volgens Beyerdynamic is deze resolutie hoger dan gebruikelijk in deze klasse waar conversie-rates van 24-bit / 192 kHz meer gebruikelijk zijn. Ook DSD-signaal kan worden verwerkt tot maximaal 5,6 MHz.

De kanaalscheiding van de nieuwe DA-converter ligt op 97 dB. De ruisvloer ligt op -121 dB en het frequentiebereik loopt van 4 Hz tot 52 kHz. De vervorming zou niet meer moeten zijn dan 0,002 procent.

In beginsel krijgt de DA-converter voeding van het aangesloten bronapparaat. Wie de batterij van zijn smartphone zou willen ontlasten kan optioneel een kleine accu kopen die op de DA-converter geklikt kan worden. De DA-converter weegt 12 gram. Met accupak komt het gewicht op 37 gram.

Beyerdynamic Impacto Universal: toch niet zo universeel als het lijkt

Beyerdynamic presenteert de Impacto Universal als universeel en/of multifunctioneel, althans dat suggereert de naam. Het apparaatje is met name universeel als het gaat om het gebruikte platform en er worden verschillende kabeltjes meegeleverd om verbinding te maken met iOS of Android.

Als het gaat om het aansluiten van een hoofdtelefoon, is het apparaat helemaal niet zo universeel want de Impacto is gemaakt om een drietal hoofdtelefoons van Beyerdynamic aan te drijven. Dat zijn de modellen Amiron home, Referenz T 1 (2e generatie) en T 5 (2e generatie). Dit heeft toch wel veel weg van een gemiste kans. Wie al een goede hoofdtelefoon bezit moet dus mogelijk omzien naar een andere draagbare DA-converter, ook al heeft de Impacto Universal mooie specificaties. Meer informatie is te vinden op de website van Beyerdynamic.

Beyerdynamic Impacto Universal: prijs en leveringsinformatie

De Impacto Universal is verkrijgbaar voor een prijs van 379 euro. De optionele accu kost 59 euro.

 


EDITORS' CHOICE