NIEUWSLinn

Linn’s Katalyst dac-architectuur is nu beschikbaar voor Akurate-productlijn

Het Engelse Linn heeft zijn Katalyst dac-architectuur beschikbaar gemaakt voor de hele Akurate-productlijn. Wie al een Akurate DS, Akurate DSM of Akurate Exaktbox bezit, kan zijn apparaat laten upgraden en dat is natuurlijk goedkoper en klantvriendelijker dan een nieuw apparaat aan moeten schaffen. En het is ook beter voor het milieu als een apparaat niet te snel wordt afgedankt.

Linn Katalyst DA-conversie voor Akurate-productlijn

Het in Groot-Brittannië gevestigde Linn is alweer toe aan de vierde generatie van zijn Katalyst dac-architectuur. Volgens Linn is de techniek sterk verbeterd, maar Linn heeft geen cijfermateriaal geleverd waar dit uit zou blijken. Ook zonder specificaties willen wij zondermeer geloven dat het concept verder is verbeterd. De Katalyst-techniek was al beschikbaar in de Akubarik en Akudorik, beiden actieve luidsprekersystemen van Linn. De techniek wordt nu dus verder uitgerold naar andere apparaten van Linn.

Volgens Linn is de Katalyst dac-architectuur een verbetering in vergelijking met eerdere ontwerpen. De voeding is sterk verbeterd en verschillende schakelingen krijgen ieder een eigen en onafhankelijke voeding. Het digitale signaalpad is geoptimaliseerd en fouten zouden geen kans mogen krijgen. Een zeer nauwkeurige klok zorgt ervoor dat alle nullen en enen netjes in de pas lopen. Het analoge eindtrapje heeft een zeer lage ruis en vervorming.

Wie een nieuw apparaat koopt in de Akurate-productlijn, krijgt daarmee meteen de nieuwe Katalyst-techniek mee. Wie al eerder een apparaat heeft gekocht, kan zijn apparaat laten upgraden en dat kost minder dan een nieuw apparaat en het is ook nog eens milieuvriendelijker omdat het bestaande apparaat minder snel wordt afgedankt.

Wie mee wil weten, kan zijn plaatselijke dealer bezoeken of kijken op de website van Linn.

Linn Katalyst DA-conversie voor Akurate-productlijn: prijzen en leveringsinformatie

Prijzen voor een volledig product:

  • Akurate DS:     7.620 euro
  • Akurate DSM:  9.075 euro
  • Akurate Exaktbox, zes kanalen:  5.990 euro
  • Akurate Exaktbox, tien kanalen:: 7.925 euro

Prijzen voor een upgrade van een bestaand product:

  • Akurate DS:    2.180 euro
  • Akurate DSM: 2.180 euro
  • Akurate Exaktbox, zes kanalen:  1.455 euro
  • Akurate Exaktbox, tien kanalen:: 1.935 euro

EDITORS' CHOICE