NIEUWS

MQA Ltd. is onder curatele gesteld en belangrijkste aandeelhouder wil het bedrijf kwijt

Het in Groot-Brittannië gevestigde MQA Ltd., het bedrijf achter de techniek en software betreffende MQA, is onder curatele gesteld. Het bedrijf heeft financiële problemen en de belangrijkste kapitaalverstrekker wil zijn aandelen van de hand doen. Er zijn nog niet veel details bekend, maar wat wij weten willen we delen met onze lezers. 

MQA Ltd., het bedrijf achter de MQA digitale muziektechnologie, lijkt failliet te gaan. Dit blijkt uit het feit dat een curator is benoemd vanwege kennelijke financiële problemen bij het Britse bedrijf. Op dit moment zijn er nog niet veel details en het is onzeker of de samenwerking van het bedrijf met streaming-dienst Tidal (dat MQA-technologie gebruikt om zijn 'hi-res' audiostreams mogelijk te maken) zal worden beïnvloed. Feit is dat MQA Ltd een koper zoekt en een herstructureringsproces heeft ondergaan.

De volledige verklaring van MQA luidt als volgt: “na de recente positieve ontvangst van MQA's nieuwste technologie (SCL6), is er een toenemende internationale belangstelling voor het kopen van MQA Ltd. Tegelijkertijd zoekt MQA's belangrijkste financier een exit. Om kansen te benutten en dit proces te bespoedigen, heeft het bedrijf een herstructureringsinitiatief ondergaan, waarbij het bedrijf onder curatele is gesteld. Tijdens dit proces blijft MQA gewoon handelen samen met haar partners. Terwijl de onderhandelingen met derden plaatsvinden, zullen we verder geen commentaar geven.”

Voor het overige zijn nog geen details bekend gemaakt.

Bronnen: Creditman en The Gazette


EDITORS' CHOICE