NIEUWSIdeon Audio

Symphony Audio haalt het Griekse Ideon Audio naar de Benelux

Als één van de grote spelers in de Benelux op het gebied van top high-end audioproducten, is Symphony Audio altijd op zoek naar mooie en uitzonderlijke producten die het portfolio kunnen verrijken. Recent is daar een prachtig nieuw merk bijgekomen genaamd Ideon Audio, uit Griekenland.

Ideon Audio

Hoewel het in Griekenland gevestigde Ideon Audio in met name digitale audioproducten is gespecialiseerd en binnen de Benelux nog niet zo bekend is, timmert dit uit Griekenland afkomstige merk onder leiding van George Ligerakis, al sinds 2016 internationaal flink aan de weg. En met resultaat, want wereldwijd worden deze technologisch bijzonder vooruitstrevende producten met lof overladen en voeren ze in menig vaktijdschrift de lijst van beste producten aan.

De klank is volgens importeur Symphony Audio een samensmelting van de eigenschappen van zo’n beetje alle bekende topconcurrenten. Omgezet in woorden is dat zoiets als een enorm bezielende weergave met sterk analoog gevoel. Voeg daar de uitzonderlijk goede expressie, een super 3D gelaagdheid en maximale verwerking van dynamische contrasten aan toe en. Dat geft een beetje een indruk van van de gekozen ontwerprichting van deze Griekse audiofabrikant.

Om dit geluid en deze eigenschappen te realiseren, heeft Ideon Audio zijn eigen ontwerptechnologie ontwikkeld die in vereenvoudigde of zeer uitgebreide vorm, aanwezig is in al hun producten. Het is ook technologie die volledig zelf is ontwikkeld en geen gebruik maakt van standaard verkrijgbare OEM bouwstenen en modules.

De ontwerpen worden tenslotte in vier verschillende prijsniveaus aangeboden. Van heel basic, simplistisch en voor high-end opmerkelijk betaalbaar tot kostbare state-of-the-art. De eerste Nederlandse testen zijn inmiddels in de maak en ook aan het dealerbestand wordt momenteel hard gewerkt. Dus volg de pers goed voor het laatste nieuws.

Meer weten? Kijk dan op de website van Ideon Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE