NIEUWSSivga

Sivga Nightingale: in-ear hoofdtelefoon met een planaire driver

De Chinese hoofdtelefoonbouwer Sivga heeft een nieuwe in-ear hoofdtelefoon gelanceerd genaamd Nightingale. De Nightingale heeft een afneembare kabel en de koper krijgt verschillende pasvormen meegeleverd. Het meest onderscheidende kenmerk is de planaire driver en de houten buitenkant van de behuizing.

Sivga Nightingale: bedrade in-ear hoofdtelefoon

De nieuwe Nightingale van het Chinese Sivga is voorzien van een isodynamische (planaire) zender naar eigen ontwerp. Doorgaans zijn planaire driver te vinden in over-ear hoofdtelefoons die dus veel groter zijn, maar Sivga heeft naar eigen zeggen een uitstekende kleine driver gebouwd die in een in-ear behuizing past.

De drivers hebben een diameter van 14,5 millimeter waarop een aluminium spreekspoel is aangebracht. Het driverchassis is vervaardigd uit aluminium van vliegtuigkwaliteit, het grootste deel van de hoofdtelefoonbehuizing is gemaakt van een legering van aluminium en magnesium. Het buitenpaneel is echter gemaakt van natuurlijk hout en gepolijst tot een spiegelafwerking. Dat is weer iets totaal anders dan de kunststof oordopjes die de norm zijn bij in-ear ontwerpen.

De hoofdtelefoon wordt geleverd met een afneembare vierkante verzilverde koperen kabel voorzien van een 4,4 millimeter jackplug voor een symmetrische verbinding en aan de andere kant 0,78 mm connectoren. De levering omvat ook een opberg- en transportetui en zes paar pasvormen in verschillende kleuren.

De opgegeven gevoeligheid van de Nightingale is 100 dB, de nominale impedantie is 16 Ohm en het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 40 kHz.

We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen. Louter ter indicatie kunnen we melden dat we op diverse websites een prijs van 279 dollar hebben gezien, maar belangstellenden in de Benelux zullen rekening moeten houden met wisselkoersschommelingen, invoerrechten en het lokale BTW-tarief. Vermoedelijk zal de prijs in euro’s iets hoger komen te liggen.

 

MERK

EDITORS' CHOICE