NIEUWS

Thomas Mayer Compactron: nieuwe strakke audiocomponenten met buizen

Sinan Kökbugur | 14 december 2023 | Fotografie Fabrikant

Buizenversterkers zijn vaak verre van compact en de bovenkant kan een woest landschap zijn van buizen, knoppen, afvlakcondensatoren en transformatoren. Thomas Mayer heeft een nieuwe reeks componenten gelanceerd allen voorzien van buizen van General Electric. De behuizingen zijn strak en stapelbaar zonder blootliggende buizen. Prijzen en leveringsinformatie zijn nog niet bekend en afgaande op de blog van Thomas Mayer is het merk nog volop in ontwikkeling.

In de nieuwe reeks audiocomponenten zijn nu een voorversterker, phono-versterker met instelbare EQ-curves, DA-converter met volumeregeling en een stereo eindversterker klaar. Alle Compactron-modellen hebben buisgelijkrichters voor hun hoogspanning, ingebouwde choke-gefilterde voedingen, geen elektrolytische condensatoren in het signaalpad, stapelbare compacte behuizingen, aanpasbare functies en selecteerbare anodiseerkleuren en zijpanelen.

“Hoewel mijn bestaande assortiment elektronica behoorlijk populair blijft onder muziekliefhebbers, zijn er velen voor wie het om verschillende redenen niet geschikt is. Een opmerking die ik vaak krijg, is de enorme omvang van de externe voedingen. Sommige mensen willen gewoon niet zoveel chassis hebben, dat kunnen er wel acht zijn voor een combinatie van phono-, lijn- en eindversterkers. Dit is meestal een opmerking van de betere helft van mijn klanten. Het volgende punt is het uiterlijk. Hoewel velen, waaronder ikzelf, graag een landschap van buizen, condensatoren en transformatoren bovenop het chassis zien, geven sommige mensen de voorkeur aan een eenvoudiger uiterlijk.

Deze serie producten is dus voor de muziekliefhebber die niet met zijn spullen wil rommelen. Die hem gewoon wil aansluiten en van muziek wil genieten. Ik ben erg blij met het geluid van de eerste units die ik heb gebouwd en ze klinken allemaal erg soepel met veel PRaT (tempo, ritme en timing), dynamiek en een prachtige toon. Het is ook voor mensen die houden van de vereenvoudigde esthetiek van de behuizingen. Zonder onnodige gimmicks. Teruggebracht tot eenvoudige functionaliteit in de traditie van geweldige HiFi-apparatuur uit de jaren tachtig die dit ontwerp inspireerde,” aldus de toelichting van Thomas Mayer.

De nieuwe productlijn is nog volop in ontwikkeling. Zo zal er bijvoorbeeld binnen afzienbare tijd een mono eindversterker aan het portfolio worden toegevoegd.

Meer weten? Kijk dan op de website van Thoms Mayer.



EDITORS' CHOICE