NIEUWSJBL

Cinemawall by JBL Architectural: een muur van onzichtbare luidsprekers

Sinan Kökbugur | 15 december 2023 | Fotografie Fabrikant | JBL

Wie meerkanaals geluid in zijn luisterruimte wil hebben, zal vijf of zeven of nog meer luidsprekers moeten neerzetten, of ophangen. Importeur Reference Sounds gooit het over een andere boeg en heeft daartoe een tweetal luisterruimtes ingericht. De luidsprekers zitten echter onzichtbaar in de muur verwerkt. Maar intussen wordt wel goed geluid gepresenteerd.

“Het is lastig kiezen. High End stereo of surround? Zelfs met het ruggetje tegen de muur en het dreigende tandvlees van een kwijlende pitbull aan een veel te dun touwtje blijft het antwoord vermoedelijk nog altijd een beetje politiek. Surround op vrijdagavond en stereo op zondag. In ons Experience Center hebben we daarom twee ruimtes ingericht om beide grootheden extreem intens te kunnen ervaren. Het liefst richten we daar samen met onze partners een complete ruimte voor in. Volledig geoptimaliseerd voor de optimale muziek- of filmbeleving. Maar wij realiseren ons dat er ook heel veel mensen zijn die al die techniek liever niet zien. Mensen die niet direct de boot de garage uit kunnen rollen om er een dedicated cinema van te maken. Daarom introduceren we met een beetje trots een compleet nieuw concept:  – Manu Katché tromgeroffel – Cinemawall by Reference Sounds. We vertellen je er hier graag wat meer over,” aldus Reference Sounds.

Geen soundbar maar een modulaire Sound Wall

Het idee van dit concept komt eigenlijk voort uit het simpele feit dat de TV’s steeds beter en groter worden, het aanbod van geïntegreerde streamingsdiensten met fantastische beeld en geluidskwaliteit steeds verder toeneemt maar de klank van de TV steeds platter wordt. Een soundbar is een niet altijd fraaie en beperkt klinkende oplossing. Helaas maken we ook niet iedereen blij met een setje flinke speakers in de woonkamer. Toch zijn we er vrij zeker van dat bijna iedereen gelukkig wordt van kamervullend geluid ter ondersteuning van zijn favoriete film of serie.Reference Sounds Cinemawall modellen schalen onze expertise in ontwerp en realisatie van luxe bioscoopruimtes daarom terug tot een fraai wandmeubel met onzichtbaar geïntegreerde speakers, geheel naar eigen smaak en uitvoering samen te stellen!

Een wand van geluid zonder zichtbare speakers

Onze Cinemawalls zijn anders dan anderen. Simpelweg omdat wij goed geluid voorop hebben gesteld. Onze Cinemawalls zijn daarom veel meer dan een mooie wand met ruimte voor een TV en eventuele Soundbar. Het zijn fraaie wandelementen met ingebouwde speakers en eventuele aansturing. Alle techniek zit strak weggewerkt achter een mooie stof of print op doek naar keuze. Zie het maar als een groot schilderij met geweldig geluid waarop je vrijwel iedere TV kan plaatsen. Daarbij hebben wij de posities van de speakers zo uitgekiend dat je altijd van topgeluid geniet. Onze Cinemawalls zijn bovendien naar smaak configureerbaar. De vier basismodellen vormen het uitgangspunt voor de afmeting maar ook maatwerk is probleemloos mogelijk. De lijstafwerking, de stoffering, het kwaliteitsniveau van de speakers en het aantal speakers is vrij configureerbaar.

Powered by JBL Architectural

De zwevende wandelementen van net geen 18 centimeter bestaan in de basis uit drie elementen: het afwerkframe, het techniekframe en de JBL Architectural speakers in maatwerk backboxen. Het afwerkframe schuift als een strak geconfectioneerd maatpak om het techniekframe. Dat solide techniekframe biedt plaats aan twee tot vijf luidsprekers in mechanisch ontkoppelde, maatwerk backboxen én twee subwoofers. Van 2.0 tot 5.2 configuratie dus. De maatvoering van het techniekframe is zo uitgekiend dat vrijwel alle JBL Architectural Series inbouw luidsprekers én een deel van de JBL Synthesis familie een passende plek kan vinden. De vrije keuze binnen deze vier JBL ranges maakt het mogelijk om onze Cinemawall modellen op elk gewenst niveau in te zetten. Van goed tot mega. Van stereo tot surround. Maar de grootste kracht is het feit dat al die techniek onzichtbaar is weggewerkt in een prachtig wandmeubel dat volledig naar wens uit te voeren is.

Meer weten? Kijk dan op https://www.cinemawall.eu/.


EDITORS' CHOICE