NIEUWSJBL

JBL Live TWS 3 draadloze in-ear hoofdtelefoon beschikt over een oplaaddoos met aanraakscherm

Sinan Kökbugur | 09 januari 2024 | Fotografie Fabrikant | JBL

Audiomerk JBL heeft de derde generatie van zijn Live TWS draadloze in-ear hoofdtelefoon aangekondigd. Het meest onderscheidende kenmerk zit niet in de oordopjes maar in de bijbehorende opberg- en oplaaddoos. Deze is immers voorzien van een aanraakscherm waarmee instellingen gewijzigd kunnen worden zonder een smartphone of tablet te moeten gebruiken. De Live TWS 3 komt in de uitvoeringen Live Buds, Live Beam en Live Flex en de koper kan ook uit verschillende kleuren kiezen.

JBL Live TWS 3: draadloze in-ear hoofdtelefoon met slimme oplaaddoos

Fabrikanten besteden relatief veel tijd een aandacht aan het telkens verbeteren van de prestaties en accuduur van hun draadloze hoofdtelefoons. De opberg- en oplaaddoos is veelal een beetje een ondergeschoven kindje. JBL heeft zijn nieuwste Live TWS oordopjes getoond op de CES in Las Vegas en heeft een opvallende doosje gepresenteerd.

De techniek is niet helemaal nieuw want JBL heeft eerder het model Tour Pro 2 van een oplaaddoosje met een aanraakscherm voorzien. De Live TWS is wat goedkoper en dus meer bereikbaar. Het aanraakscherm van de Live TWS 3 oplaadcassette heeft een diagonaal van 1,45 inch. Volgens het persbericht kunnen vrijwel alle instellingen en functies met de oplaaddoos en het aanraakscherm worden gemanipuleerd zonder een mobiel apparaat met de JBL Headphones-app te moeten pakken.

De Live TWS 3 komt in drie versies die even duur zijn, t.w. Buds, Beam en Flex. Ze ondersteunen allemaal Bluetooth 5.3, waarbij LE (Low Energy) volgt via een toekomstige firmware-update naast (vermoedelijk) multipoint Bluetooth, waardoor je de oordopjes tegelijkertijd met meerdere apparaten kunt verbinden.

De Live TWS 3 is voorzien van True Adaptive Noise Cancelling dat de mogelijkheid biedt van het optimaliseren met de gehoorgangtest in de speciale JBL Headphones-app, waardoor een op maat gemaakt geluidsprofiel wordt gepresenteerd. Per oplaadbeurt leveren de oordopjes circa tien uur speeltijd en de oplaaddoos voegt daar nog eens dertig uur speeltijd aan toe. Verder zijn de oordopjes stof- en waterbestendig volgens de IP55-norm, hetgeen betekent dat ze in een hoge mate stof en waterbestendig zijn.

De Live Buds is de meest compacte versie. De Live Beam een steelontwerp met grotere aanraakgevoelige bedieningsoppervlakken en Live Flex heeft ten slotte een meer open ontwerp.

Komen er in de toekomst meer doosjes met bedieningselementen om de bijbehorende oordopjes te configureren? Dat weten we natuurlijk niet zeker. Apple heeft in elk geval in september 2022 een ontwerp gedeponeerd voor een AirPods-hoes met aanraakscherm.

JBL Live TWS 3: prijs en leveringsinformatie

De levering laat nog even op zicht wachten en zal naar verluidt in de loop van juni 2024 gaan beginnen voor een prijs van 200 euro in de kleuren paars, blauw, zilver en zwart.


EDITORS' CHOICE