NIEUWS

Sneak peek Apurna Ava: nieuwe vloerstaande luidspreker

Sinan Kökbugur | 19 december 2023 | Fotografie Fabrikant

Apurna is een Frans audiomerk dat fraaie maar tevens prijzige producten maakt. Wij zagen onlangs een foto van een nieuwe vloerstaande luidspreker. Veel meer dan een sneak peek kunnen wij nu niet leveren want er is slechts spaarzame technische informatie. Prijzen en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt. 

Apurna Ava

De foto geeft een eerste blik op de nieuwe en aankomende Apurna Ava, een dynamische vloerstaande drieweg luidspreker die naar verluidt is voorzien van drivers van de Deense driverbouwer ScanSpeak. Twee woofers met een diameter van 22 centimeter zijn voorzien van een aluminium conus. De middentoner heeft een diameter van 12 centimeter en een conus van papier. De tweeter heeft een diameter van 2,7 centimeter. De speciale cross-over is volgens de makers ontworpen met de oorcurve-respons in gedachte. Cross-over vindt plaats op 240 Hz en 2,4 kHz. Het frequentiebereik loopt van 18 Hz tot 38 kHz en de nominale impedantie is vier Ohm met een minimum van twee Ohm op 2 kHz.

De afmetingen van de Ava zijn 140 x 31 x 40 centimeter (H x B x D). Apurna staat bekend om zijn ruime keuze aan Art Deco uitvoeringen. Dat is met de Ava niet anders. Wat er straks allemaal te kiezen valt, is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE