ARTIKELNAD

NAD en Dali

Alle functies van de M50 nu bespreken, zou voor dit moment een beetje teveel van het goede zijn. Wel willen we nog even uitlichten dat het ook cd’s ript en daartoe kan putten uit informatie van liefst vier verschillende databases. Zoals gezegd hoef je voor de opslag niet per se ook de M52 aan te schaffen; de M50 werkt in principe met iedere nas.

AND hoopt in ieder geval in december een eerste partij te mogen verwelkomen, hopelijk kunnen we voor die tijd de digital music player en de digital music vault aan een uitvoerige test onderwerpen. Overigens hangt aan zowel de M50 als M52 een adviesprijskaartje van 2499 euro.

Er was uiteraard nog meer te zien tijdens de Dutch Dealer Days. Natuurlijk had AND naast de Dali Epicon 2 ook de met een EISA Award onderscheiden Epicon 8 meegenomen, waar in Brussel onlangs voor het eerst mee gedemonstreerd werd - in München was het 'slechts' een museumstuk. Daarnaast zagen we bijvoorbeeld ook de C 390DD, terwijl de M50 en M52 waren aangesloten op een M2 die voor onze redactie natuurlijk ook een oude bekende is.

AND wilde deze dagen ook gebruiken om haar dealers bewuster maken van de budgetmogelijkheden die het biedt. Daarom zette Oostvogel een wat simpelere set bestaande uit een C715 (€449) met twee Dali Zensor 1 boekenplankspeakers à 129 euro neer. “Ik vind het ook één van onze taken om de consument erop te wijzen dat goed geluid niet gelijk heel duur hoeft te zijn”, vertelt Oostvogel. “En dat besef willen we graag overbrengen op onze dealers. Want helaas zie je nog te vaak dat het gat tussen de normale stereomarkt en de hifimarkt te groot is. Terwijl je voor een paar honderd euro vaak al prima geluid hebt.”

Dat kan bijvoorbeeld ook met Argon, een ander merk uit de stal van AND en het huismerk van het sinds kort ook in Nederland actieve Hi-Fi Klubben. Gepresenteerd wordt de nieuwe DA2 digitale versterker van 249 euro zien, die is opgesteld met een INET6+ tuner met DAB, FM en internetradio (279 euro) en een setje C1 speakers van 99 euro per stuk. Laat je overigens niet misleiden door de lage prijs. Met de prijs/kwaliteit-verhouding is namelijk helemaal niets mis, zo blijkt wel tijdens een korte demonstratie.

Kwaliteitsapparatuur voor de kleine portemonnee vinden we natuurlijk ook bij Onkyo Europe, dat op Golfbaan Naarderbos eveneens de nieuwe producten van zowel Onkyo als TEAC heeft uitgestald. Al zagen we al dat moois ook bij bezoeken aan IFA in Berlijn en New Music in Brussel. Zoals we op de recente dealerdag van AudioQuest met More Music al weer bijgepraat werden, en we tijdens High End in München al voor het eerst kennismaakten met de DragonFly. Die voornaamste noviteit van AudioQuest hebben we inmiddels zelfs al lang en breed getest. Bent u ook weer bij!

MERK

EDITORS' CHOICE