ARTIKELBluesound

Even voorstellen: het huidige aanbod

Bluesound is gelanceerd met vier modellen die samen het huidige ecosysteem van het merk opmaken: de N100, N150, P300 en V500. Omdat Bluesound ook wel snapt dat saaie typenummers beter aan Sony en Philips overgelaten kunnen worden, hebben de familieleden ook de volgende namen gekregen: Node, PowerNode, Pulse en Vault.

Node
De Bluesound Node is de instapper van het stel, die het mogelijk maakt om je digitale muziekcollectie (of die van een ander, natuurlijk) te ontsluiten op je bestaande audioset. Het net als de grotere broers in glossy wit of het vaker af te stoffen zwart verkrijgbare kastje biedt toegang tot de wereld van streaming audio, met cloud muziekdiensten en internetradio. Uitgerust voor het (beperkte online) aanbod van 24-bit/192kHz master recording in lossless FLAC (dat overigens via het bekende highresaudio.com direct naar je Bluesound te downloaden is), maar ook geschikt voor WAV, AIFF, AAC, WMA, MP3 en andere standaard formaten. Prijs: 449 euro.

PowerNode
De Powernode is in principe een Node met ingebouwde digitale versterker – in die zin zijn deze modellen te vergelijken met de Connect en Connect:Amp van Sonos, als instapper en instapper-met-versterking, 2 x 50 Watt. De N150 of PowerNode heeft beschikking over DirectDigital technologie voor de versterking, bekend van de NAD M2 en de C 390DDjust add speakers. Prijs: 699 euro.

Pulse
De P300 of Bluesound Pulse is –we gaan de vergelijking toch weer maken- in feite een PLAY:5, namelijk een all-in-one streaming systeem. Luidspreker, digitale versterkertechniek, een 35-bit/844kHz DAC en toegang tot de wereld van digitale audio. Prijs: 599 euro.

Vault
De Bluesound Vault is het paradepaardje van het nieuwe merk: digitale audio rippen, opslaan en streamen. Een NAS feitelijk, waar je de muziek in kunt stoppen en uit kunt halen; de V500 of Vault is een volledig digitale muziekbibliotheek, waar je je cd's in hoge resolutie FLAC op kunt rippen, opslaan en afspelen zonder tussenkomst van een computer. De Vault ript een cd in ongeveer een kwartier, wat langzamer dan je wellicht gewend bent, omdat het schijfje vier keer leeggetrokken wordt om zo de best mogelijke combinatie van data te verzamelen en op te slaan. Prijs: 999 euro. 

Bluesound heeft voor de (nabije en verdere) toekomst diverse noviteiten in de pijplijn, maar daarover kunnen we nog niets melden – al lieten de heren die de presentaties verzorgden zich wel ontvallen dat Bluetooth (zij het een dongle, zij het integratie) nog tot de aanvullende mogelijkheden zou kunnen behoren, om ook directe streaming vanaf bijvoorbeeld smartphone of tablet mogelijk te maken. En wie weet, misschien is de komst van een kleinere Pulse (een Play:3, zo u wil) niet uit te sluiten? Laten we eerst eens met het huidige aanbod aan de slag gaan - er valt genoeg te ontdekken.

Meer informatie vind je op de website van Bluesound. Review(s) komen er snel aan, want hoe muzikaal deze nieuwe familie is, moet natuurlijk de belangrijkste vraag zijn. Na de eerste kennismaking gisterenavond, in een ruimte en gelegenheid waar een luisterervaring wat lastig is, zijn we vooral onder de indruk van de snelheid; ongeacht de grootte van je bibliotheek en de kwaliteit van de bestanden, je bladert er vliegensvlug doorheen en skipt van nummer naar nummer zo snel je letters kunt typen op een touchscreen. 

In de tussentijd kun je bij Wifimedia in Arnhem zelf kennis gaan maken – per 1 mei is het merk landelijk verkrijgbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »