ARTIKEL

Van games tot speakers en alles daar tussen

AVA, Antelope Audio, Nutters Audio
Hierachter stonden onder andere importeur AVA, die op de AV-NU met onder andere Kaleidescape en CYP demo’s gaven op gebied van software, iPort integratie van de bekende Apple producten in of op muren en natuurlijk de nieuwe Kaleidescape M-class player waarmee high definition beeldbestanden vanaf een server kunnen worden benaderd. Natuurlijk op een Runco LCD-scherm.

Naast de stand van HVT, waar veel vintage audio stond opgesteld, stond Antelope Audio. Het in de Benelux nog vrij onbekende merk is op zoek naar dealers en stond op de AV-NU met de nieuwe Antelope Audio Zodiac+ HD Mastering 192 kHz D/A converter te draaien. Deze dac met 64-bits klok aan boord kent een dynamisch bereik van maar liefst 129 dB bij een vervorming van slechts 0,0004%. Een hoofdtelefoonaansluiting en volumeregeling zitten geïntegreerd en veel bezoekers luisterden naar de luxe (2995 euro kostende) dac.


Foto: Antelope Audio Stand - ©TADA!

Een erg grote stand in de expozaal werd ingenomen door Nutters Audio, die naast WBT en Kimber Cable displays ook zeer veel software had meegenomen. Een nieuwe samenwerking met de deze week te openen webshop www.music4hifi.nl was nieuws, de kurken draaiplateaumatten zijn inmiddels een groot succes, evenals de nieuwe male connectors van Wattgate. Verder heeft het audiofiele label Fim twintig titels van Universal Records gekocht, die al verkrijgbaar zijn. En er is van ditzelfde label groot nieuws, de verwachte ‘nieuwe’ zeer audiofiele geluidsdrager UDCD is vanaf heden leverbaar. Deze nieuwe high-end standaard voor cd’s van het merk dat toch al bekend staat om haar goede opnames, krijgen elk een speciale behandeling die uit vier belangrijke stappen bestaat (waaronder de behandeling met RCC, dat staat voor Resonance Control Coating), met als resultaat een zo laag mogelijke blokerror mogelijkheid (UDCD kent een waarde van 3 terwijl een ‘gewone’ massaproductie-cd een waarde van 220 heeft!). Toegegeven, 75 euro voor een enkele cd is een hoop geld, maar voor de puristen zal het dit zeker waard zijn!

Ubisoft, STS Digital, Robytone, Music2 Audio Import en Avtunes
Een pad verder was het een mediaspektakel van jewelste, waar spelletjesfabrikant samen met Epson een drietal instapmodellen gaming-dedicated beamers toonde aan de bezoekers, die op drie grote schermen zelf spellen van het merk Ubisoft mochten uitproberen. Naast dit geweld was de stand van STS-Digital, die nieuwe cd’s aan het publiek presenteerde en met een leuke set ook nog originele mastertapes afspeelde.


Foto: Bezoeker speelt games bij Epson - ©Paul Vermeulen

Hiertegenover stond de stand van Robytone. Onlangs heeft deze importeur het merk NuForce aan het pakket kunnen toevoegen en van dit merk was de nieuwste telg uit de kleurrijke Icon-serie te zijn, de Icon2. De uDac stond er in vele kleuren en sinds kort is er ook een bluetooth hoofdtelefoon op de markt, de BT Sports, die goed blijft zitten ondanks de bewegingen van de gebruiker. Door de draadloze techniek is deze koptelefoon ook inzetbaar als headset voor menig telefoontoestel, een prettige bijkomstigheid! Verder was het merk Melody vertegenwoordigd met een buizenversterker en –cd-speler, er stonden Adcom componenten, Frankenphile kabels in luxe houten kisten en leuk waren de nieuwe SoundScience QSB 30 Watt actieve usb-speakers, die inclusief erg luxe kabels slechts 99 euro per stuk gaan kosten. Handig voor onderweg en een verdienstelijk geluid voor de prijsklasse!

Music2 Audio Import had een statische stand tijdens de AV-NU, omdat dezelfde importeur een demo gaf op de X-Fi audioshow om de hoek van het Beatrixgebouw. Het verslag van die show vind je deze week nog elders op Hifi.nl. Tijdens de AV-Nu stond er op de stand van Music2 de Blumenhofer Acoustics Genuin FS 3.2 weergevers (met richtbare hoorn), de nieuwe lijn van DSS speakers, een draaitafel van Acoustic Signature en het voor Nederland nieuwe buizenmerk Absoluta, met een retro-look en hoogglans afwerking. Erg luxe aandoend, wat ook wel mag met prijzen die beginnen bij net geen 10.000 euro voor een geïntegreerde versterker (de Partenope, 2x 73 Watt hybride met phonotrap MM/MC aan boord).


Foto: Music2 Audio Import Stand - ©TADA!

AVtunes had haar stand goed ingevuld tijdens de AV-NU. Hun succesvolle merk Norstone heeft sinds kort ook gesloten meubels leverbaar, uiteraard met dezelfde stijlvolle afwerking. Het meubelmerk Idealiss introduceerde in Utrecht drie nieuwe Ogol LED tv-liftkasten en van het merk Ellipson waren de kogelvormige speakers met de naam Planet L getoond. Deze speakers zijn ook op de wand of aan het plafond te bevestigen en zijn nu ook in mat zwart verkrijgbaar. Ook nieuw bij deze importeur zijn de RipButler MicroX 500 en 1000 netwerkopslagapparaten met ingebouwde cd-ripper. Verkrijgbaar in zilver en zwart, voor 999 euro (500 GB) en 1099 euro (1000 GB). Deze apparaten zijn SqueezeBox- en Sonos compatible en kunnen ook branden op cd of dvd. Vrij nieuw is het merk System Fidelity, waarvan tijdens de AV-NU 2010 de geïntegreerde versterker SA-370 en cd-speler CD-370 werden getoond. Deze 50 Watt versterker kost slechts 349 euro en de cd-speler kost 229 euro.


Foto: AVtunes Planet L speaker - ©Paul Vermeulen

EDITORS' CHOICE