REVIEWSamsung

The devil is in the details


René Smit | 24 januari 2014 | Fotografie Fabrikant | Samsung

Home van Simply Red is één van de albums die in de muziekbibliotheek van mijn staat opgeslagen. Bij het beluisteren hiervan word ik verrast door de weergavekwaliteit van de Samsung DA-F60. Natuurlijk is het totaal niet te vergelijken met de audioset die ik normaal gebruik, maar dat is ook geenszins de bedoeling. Luisterend naar de DA-F60 laat horen dat de uitgesproken stem van Mick Hucknall zeer herkenbaar blijft.

Naast de klankmatige kwaliteit valt ook de detailweergave in positieve zin op. Zo is de stem op de achtergrond in het nummer Money In My Pocket weliswaar zachtjes maar wel degelijk te horen. Tijdens het luisteren, blijkt ook dat de prestaties van deze kleine wireless speaker nog te verbeteren zijn door rekening te houden met de plaatsing. Een stevige ondergrond zorgt voor een voller en strakker geluid. Door te spelen met de afstand tot de achterwand is de laagweergave te beïnvloeden. Vrijstaand in de ruimte kan het laag wat dun klinken maar door de bass boost-functie te gebruiken kun je hier nog wat aan veranderen.

Geplaatst op de commode, ongeveer tien centimeter van de muur, in mijn slaapkamer van drie bij vier meter weet de DA-F60 de ruimte met gemak te vullen met muziek. Het geluid blijft ook bij hogere volumes gecontroleerd en wordt niet scherp of onaangenaam. Bluetooth blijkt een stabiele vorm van signaaloverdracht, van glitches of hickups was geen sprake. Het bereik is ook ruim voldoende met de DA-F60 op de eerste etage en mijn telefoon op de begane grond was er nog bereik. Ondanks de betonnen vloer en muren.

Gedurende de gebruiksperiode werd de Samsung DA-F60 door zo’n beetje al mijn huisgenoten gebruikt. Wat aangeeft hoe simpel en gebruiksvriendelijk de wireless speaker is. Of het nu ging van muziek die opgeslagen stond op een laptop, tablet of mobiele telefoon. Binnen een halve minuut is de verbinding tot stand gebracht en klinkt er muziek. Je bent hierbij totaal niet gebonden aan een specifieke plek, met een opgeladen accu kun je tot 12 uur van muziek genieten waar je maar wilt. Wat te denken van een avondje bbq’en in de tuin met een lekker muziekje op de achtergrond? Ik zie het al voor me... Samsung zal met de F in de typeaanduiding geen afkorting in gedachten gehad hebben, maar volgens mij staat het voor Fun en Flexibiliteit!

HiFi.nl plus- en minpunten

+ Afwerking
+ Kwaliteit

- Geen wifi 

Aanvullende informatie:

Samsung DA-F60 299, -

Samsung Electronics Benelux BV
Postbus 681
2600AR Delft
Tel. 0900-7267864
www.samsung.com/nl

EDITORS' CHOICE