Totem: high-end geluid

High-end geluid
Het was ook de Totem V  met hoge premiumgehalte die op ISE op verbluffende wijze zeer sterk uit de hoek wist te komen en de meeste aanwezige lezers deed opkijken. En dat op een stand die qua akoestiek niet bepaald onder handen was genomen. Er was bijvoorbeeld geen plafond voorzien voor de stand, die in een grote RAI-hal stond, waardoor er wat energie verloren werd.

Ondanks de minder de volmaakte setting bleek de Totem V geen probleem te hebben om te imponeren. “Wow, wat een goed geluid voor zo een kleine kastinhoud! Deze speaker klinkt minimaal tienmaal groter dan dat hij in werkelijkheid is en neemt dan ook nog eens genoegen met een input van slecht 50 watt”, liet Henk Vissers ons achteraf weten.

De Tribe-familie bestaat ook uit een aantal inbouwspeakers, waaronder een voor een muur maar ook een luidspreker om weg te werken in het plafond. Je zou dus met de Tribe-lijn een mooie Dolby Atmos-opstelling kunnen bouwen, al eindig je dan wel met een high-endopstelling uit een hogere prijsklasse.

KIN
De uitgebreide Architectural Series is met zijn KIN-leden dan weer budgetvriendelijker.  Hoewel we tijdens ons bezoek aan de Totem-stand geen demo kregen, bevat deze familie toch ook wel interessante speakers. Zoals de Mask Stereo, met een heel bijzondere dubbele tweeter-opstelling die je niet vaak tegenkomt in een inbouwspeakers en die voor een zeer brede soundstage zou zorgen.

Er werd bijna even verbaasd opgekeken bij de demo met de zeer compacte KIN Mini Flex die dan wel, dan weer niet gecombineerd werd met de KIN Mini Sub. “Ik had echt niet verwacht dat met je zo’n kleine speakers zo luid en toch vrij zuiver kon spelen”, merkte Marcel van Dijk achteraf op.  Ook Henk was enthousiast: “Deze soundbarkiller bestaat uit kleine audiofiele speakers van het formaat melkpak en haalt er vervolgens een heel goed geluid uit waar iedere andere soundbar het schaamrood van op de kaken krijgt”.

MERK

EDITORS' CHOICE