MERK

REVIEWAccuphase

Accuphase DP-77

Werner Ero | 27 mei 2003 | Accuphase

 Conclusie

Accuphase_DP-77_27-05-03De Accuphase DP-77 SACD/CD speler is een koninklijk apparaat. Alles werkt zoals het behoort te doen en de ‘feel’ van het product is fantastisch. Toch heb ik ook wel wat kritiek. Het inlezen van de schijfjes kan beslist sneller en ook het omschakelen tussen beide aftast lagen is omslachtig en neemt behoorlijk wat tijd in beslag.
De Accuphase scoort met een prachtige breedteafbeelding, een schone en gave klank zonder stoorcomponenten en een zeer goede weergave van impulsen. Geluidstechnisch en mechanisch is het een speler die meespeelt in de topliga van de SACD/CD combinatiespelers. De constructie is top evenals de mogelijkheden tot uitbreiding. Grootste verrassing was voor mij eigenlijk niet eens zozeer de hoge weergavekwaliteiten van de DP-77 maar juist het relatief kleine verschil tussen het medium CD en SACD.
Met echt zorgvuldig opgenomen CD materiaal weet ik zo net nog niet of SACD nu echt zo veel beter is. Zeker op het gebied van timing en drive lijkt de huidige praktisch uitontwikkelde CD-speler generatie nog te winnen. Ben benieuwd in hoeverre dit zal veranderen in de toekomst.

Met de Accuphase DP-77 koopt u niet alleen een zeer goede twee kanaals SACD speler maar ook een topklasse CD-speler gecombineerd in één enkele behuizing. Het apparaat zal ongetwijfeld Accuphase kennende, de komende 15 jaar probleemloos spelen. En het CD’tje? ‘De koning is dood, lang leve de koning’

Gebruikte CD`s

James Newton Howard & Friends - Sheffield Lab CD-23
Velvet- Auditorium Den Haag

Gebruikte SACD`s

ML - Leaving SML 504574  2
The Steve Davis Project - Quality of Silence DMP SACD-04
Manfredo Fest - Just Jobim DMP SACD-05
Claire Martin - Take my Heart Linn AKD 137

Gebruikte apparatuur

CD-speler: Duson CD-100
Platenspeler: Rega P25
Element: Rega Exact
Voorversterker: Duson C1000
Eindversterker: Duson A10
Luidsprekers: MC-Systems M3 (1e generatie)
Interlinks: Siltech Forbes Lake (6e generatie)
Speakerkabels: Siltech LS-188 classic, JK-Acoustics type III
Netsnoeren: NBS monitor IV
Stekkerdoos: Kronenberg
Audiorack: Stand-design

Alpha High End Turnhout Alpha High End Turnhout
Turnhout
NAAR WINKEL

Hans Audio Hans Audio
Hoorn
NAAR WINKEL

Versnel Hifi Versnel Hifi
Apeldoorn
NAAR WINKEL




Agenda

EDITORS' CHOICE