REVIEWB&W Range

Hoe klinkt zo’n Zeppelin?


Marc Brekelmans | 01 april 2008 | B&W Range

Om de Zeppelin – en trouwens ieder iPod Docking Station – goed te laten klinken is het belangrijk dat de bronbestanden op de iPod van behoorlijke kwaliteit zijn. Vanaf 320 kbps AAC klinkt het allemaal zeer behoorlijk, maar echt interessant wordt het pas vanaf Apple Lossless. Dan komt de Zeppelin pas echt goed uit de verf. Met lossless files klinkt de Zeppelin zeer volwassen, de bas is krachtig, gaat diep (tot 47Hz) en is dynamisch, het hoog is open en beheerst. Ook de breedte van het geluidsbeeld is, gezien de afmetingen en opstelling van de luidsprekers, zeer goed te noemen. Mocht je toch nog wat willen wijzigen aan de tonale afstelling, dan kun je daarvoor de EQ instellingen op de iPod gebruiken. Bij het aansluiten van de iPod op de Zeppelin krijg je trouwens een extra optie ‘luidsprekers’ in het menu van de iPod. Daarmee is de instelling van de basweergave aan te passen. Deze instelling gebeurt via de iPod maar wijzigt de instelling van de Zeppelin.

De Zeppelin is geen vervanging van je zorgvuldig opgebouwde hifi-installatie, maar zonder meer aan te bevelen als extra muziekset voor semi-portable gebruik. Ik zie me in de zomer al in de tuin zitten met mijn volledige muziekcollectie onder handbereik.
Maar zelfs als primair muzieksysteem is de Zeppelin zeer goed in te zetten, er zullen legio mensen zijn waarvoor de Zeppelin een serieuze upgrade betekent ten opzichte van hun huidige muziekinstallatie. Alleen jammer dat voor gebruik als hoofdinstallatie een tuner ontbreekt in het ontwerp: een ingebouwde tuner zou de Zeppelin echt helemaal af maken.

MERK

EDITORS' CHOICE