En dan nu ... de iPod

Ik kies de geschikte adapter voor de iPod Touch en plaats vervolgens de iPod op de Duo-iPlus. Met de “mode” draaiknop selecteer ik de iPod als bron, die optie verschijnt overigens alleen als er daadwerkelijk een iPod geplaatst is. Ik maak met de afstandsbediening een keuze voor een bepaalde track en druk vervolgens op “play”.

Zonder vertraging rolt de muziek uit de speakers, ook aan het wisselen van track tijdens het afspelen wordt direct gehoor gegeven. De cover Quando, quando, quando uitgevoerd door Michael Bublé en Nelly Furtado klinkt zwoel door de slaapkamer. De ruimte van ongeveer twaalf vierkante meter met een hoog plafond wordt moeiteloos met muziek gevuld. De klankkleur is warm maar net niet overdadig, het lijkt alsof een groter systeem speelt in plaats van twee ingebouwde luidsprekers. Om de laagweergave iets strakker te krijgen stoei ik nog wat met de plaatsing. Te dicht bij de muur heeft tot gevolg dat de mini basreflexpoortjes aan de achterzijde het laag wat zompig en dreunend laten klinken. Op de juiste afstand zorgen ze voor precies de juiste ondersteuning.

Beide luidsprekers hebben afzonderlijke “akoestische” kamers iets dat goed te merken is wanneer het volume opgevoerd wordt. Lady Gaga schalt door de kamer op volle sterkte, toch is de Duo-iPlus niet te betrappen op een rammel of kraak. De weergavekwaliteit is dusdanig goed dat de verschillen tussen lage kwaliteit Mp3 bestanden en hoogwaardige varianten als Apple Lossless prima te horen zijn. Leuke extra is de aanwezige video uitgang waarmee een koppeling met een televisie gemaakt kan worden. Op een iPod opgeslagen foto’s en video’s kunnen hierdoor bekeken worden op een groot scherm in plaats van op het relatief kleine iPod scherm.

Volgepakt met handige features, zie voor een compleet overzicht www.bostona.eu , en een volwassen geluid is de Boston Acoustics Duo-iPlus een prima alles in één oplossing. Toepassingen zijn er meer dan voldoende te bedenken. Vanwege het strakke uiterlijk en de uitstekende afwerking kun je het apparaat met een gerust hart een prominente plaats gunnen. Mijn eerste kennismaking met een (oneerbiedig gesteld) iPod Dockingstation in de vorm van de Boston Acoustics Duo-iPlus was direct een aangename verrassing!

Aanvullende informatie:

Boston Acoustics Duo-iPlus 249 euro

Distributeur:

Boston Acoustics Benelux
Beemdstraat 11
5653 MA Eindhoven
Tel. 040-2507800
www.bostona.eu

MERK

EDITORS' CHOICE