(Gesponsord artikel)



HI-VISIT

Ontstaansgeschiedenis

Patrick Hendriks | 13 februari 2009

EP:Kuiter en EP:Kuiter FirstClass zijn momenteel de twee winkels die door Rene,echtgenote Bertie en zoon Edwin worden gerund. In de twee winkels zijn in totaal 9 mensen werkzaam. De naam Kuiter is afkomstig van de oprichter van de winkels: in 1970 is Rene’s schoonvader begonnen met een winkel in bruin- en witgoed in Groningen. Wanneer het in 1985 allemaal wat teveel wordt voor de heer Kuiter, besluit zijn dochter om de zaak voort te zetten. Rene komt dus via zijn vrouw bij het familiebedrijf terecht. In 1990 nemen zij samen de zaak van Vader Kuiter over.

EP:Kuiter FirstClass

Om de omzet te verhogen wordt in 1997 een tweede winkel in Musselkanaal geopend. Rene had de smaak te pakken en in 2001 wordt een derde winkel geopend in Appingedam. De winkel in Musselkanaal wordt echter eind 2006 verkocht. Musselkanaal is niet echt “mijn ding”, aldus Rene. Hij kon zich daar niet settelen. De winkel in Groningen, waar het allemaal begon, is in 2004 gestopt. Alleen de winkel in Appingedam was op dat moment nog over. Toen Rene in 2008 de kans kreeg om met de EP formule een FirstClass winkel in Groningen op te starten, was de beslissing snel genomen. In Nederland zijn nu drie winkels van EP die werken met het EP:FirstClass concept. En gezien de werkwijze denk ik dat daar nog wel wat vestigingen bijkomen.

EP:Kuiter FirstClass

Inmiddels is de 27 jarige Edwin, zoon van Rene en Bertie, alweer 10 jaar werkzaam bij Kuiter. Edwin is per 1 januari 2009 mede eigenaar geworden en heeft als hoofdvestiging de winkel in Appingedam, maar vertoeft veel in de winkel in Groningen. Edwin is, net als al het huidige personeel, opgeleid door zijn vader Rene. Via studie en praktijkervaring is hij, veel sneller dan via de reguliere weg, geslaagd voor het landelijk examen voor de elektrotechnische detailhandel. Edwin is graag bezig met de nieuwste snufjes op het gebied van beeld en geluid, wat de klant weer merkt aan het assortiment en de wijze waarop de klant wordt geïnformeerd over de laatste stand der techniek. Edwin bepaalt samen met Rene het assortiment van de winkels en de te volgen koers. Het is leuk om te zien dat vader en zoon goed kunnen samenwerken. Ik weet uit ervaring dat het ook vaak mis kan gaan. Maar als het na 10 jaar nog goed gaat, dan geloof ik dat het wel klikt.


EDITORS' CHOICE