NIEUWSB&W Range

B&W High-end subwoofers


Redactie HiFi.nl | 09 januari 2003 | B&W Range

Noot van de redactie:
Op het moment van verschijnen van dit bericht zijn er nog geen afbeeldingen beschikbaar. Zodra we deze ontvangen zullen we deze alsnog publiceren.

Bowers & Wilkins brengt High-End subwoofers uit

Het Britse Bowers & Wilkins maakt al state-of-the-art actieve subwoofers sinds het onstaan van dit concept. Zij hebben dus een lange historie met het ontwerpen van systemen voor krachtige en lage bas. De nieuwste modellen die hieraan gestalte geven zijn de nieuwe 15-inch ASW-850 en 12-inch ASW-800 subwoofers. De subs hebben beiden een enorme 1.000 Watt versterker aan boord met nieuw ontworpen drivers voor een intense, dynamische ultra-diepe basweergave, beter dan iedere B&W subwoofer hiervoor.

"We zijn in een constante strijd in het bijbenen van de hoge kwaliteit van de laatste muziek en vooral filmprodukties," zegt Chris Bowder, Executive Vice President van B&W Loudspeakers. "De potentie van de extreme bas-effecten in grote filmprodukties is langzaam gegroeid in de laatste jaren en sound-designers hebben de lat voor laagreproduktie inmiddels behoorlijk hoog gelegd. Maar wees gerust, met deze nieuwe subs zijn wij weer aan de winnende hand in gemak, kracht en laagextensie."

Het geheim van de enorme prestaties van de ASW-850 en ASW-800 is het nieuwe ontwerp van de drivers. Ze zijn in grote lijnen identiek, behalve qua grootte (15 inch voor de ASW-850 en 12 inch voor de ASW-800) en zijn uitgerust met een doorontwikkelde Kevlar(tm)/hars ge´mpregneerd papiermateriaal. Hiermee wordt een conus verkregen met een zeer goede gewicht/kracht balans, goed bestand tegen de druk in de kast en deákrachtige pulsen van de spreekspoel. Gecombineerd met een nieuwe lange slag
driver met hoge belastbaarheid is het resultaat een bas met veel "snelheid" en "slam", zelfs op de laagste frequenties, die zeer indrukwekkend genoemd mogen worden: de ASW-850 heeft een respons tot 18 Hz en een bruikbare output (-6 dB) tot een broek-flapperende 14 Hz en de ASW-800 haalt met 20 en 15 Hz limieten vrijwel dezelfde diepgang. Omdat de modellen vergelijkbare prestaties leveren, zijn ze naar keuze
geschikt voor allerlei formaten kamers.

Beschikbaarheid voor Belgie en Nederland is nog niet bekend.

(GvdZ)

MERK

EDITORS' CHOICE