NIEUWSSony

Sony KLV-23HR1


Redactie HiFi.nl | 07 maart 2003 | Sony

Sony logoSony staat al jaren bekend om het grote aantal innovaties en de diversiteit van het assortiment. Het kon dan ook niet uitblijven dat de onlangs aangekondigde KLV-30XBR900 WEGA LCD televisie er broertjes bijkrijgt. De familie van WEGA LCD televisies wordt namelijk uitgebreid met een 23 inch en een 15 inch model die beide beschikken over geavanceerde beeld en proces technieken.

De uitstekende beeldkwaliteit wordt bereikt doordat Sony gebruik maakt van hoge resolutie LCD panelen. Zo heeft het breedbeeld model, de KLV-23HR1 een standaard resolutie van 1280 x 768 pixels (WXGA) en een kijkhoek van maar liefst 170 graden horizontaal en verticaal. Door gebruik van de eigen Digital Reality technologie wordt de scherpte van het beeld vier keer beter dan het origineel en komt het scherm het best tot zijn recht bij digitale beelden.

Sony KLV-23HR1Maar ook aan het geluid heeft Sony de nodige aandacht geschonken. Onder andere door de toevoeging van het WOW SRS Audio effect, dat meehelpt het geluid te verbeteren bij lage en midden frequenties. Dat geluid komt overigens uit twee zilveren speakers die aan de onderkant van het stijlvolle scherm zijn gemonteerd.

Het andere model, de KLV-15SR1 is een standaard LCD scherm met een XGA resolutie (1024 x 768). Voor de rest maakt het scherm gebruik van dezelfde ontwikkelingen als zijn grotere, bredere familieleden. Dus inclusief volledig digitale processing technieken voor perfecte weergave van digitale bronnen. De schermen zullen in mei ongeveer beschikbaar worden en allemaal beschikken over een Memory Stick aansluiting.

EDITORS' CHOICE