NIEUWS

Backes & Muller Sigma-Line SL 15


Redactie HiFi.nl | 27 maart 2003 |

(Ingezonden mededeling)

Sigma - Line SL 15 van Backes & Muller
 
Backes & Muller Sigma-Line SL 15De nieuwste telg van Backes & Muller (B&M) is de SIGMA-Line SL15, speciaal ontwikkeld voor high-resolution media, zoals DVD en SACD, waarbij perfecte stereo weergave niet voldoende is. Volgens B&M waren de belangrijkste factoren bij het ontwikkelen van de SIGMA lijn, het fomaat, de impulsrespons en een resoluut afstraalgedrag, wat uiteindelijk resulteert in een plaatsing van het geluid die zeer precies is. Kortom, ideale luidsprekers voor het samenstellen van een High-End 5.1 surround opstelling.
 
De specifieke ring radiator voor hoge frequentie respons alsook de gedetaileerde crossover tuning zorgen ervoor dat de verplaatsing van het geluid zich richt op de luisterpositie. Op deze wijze worden ongewenste ruimtereflecties voorkomen. Het actieve foutcorrectie systeem en de krachtige eindversterkers garanderen de weergave van de laagste tonen tot 25 Hz met een droge en directe karakteristiek.
 
Het midden is snel en het hoog gaat ver door, tot boven het hoorbare niveau (>40 kHz). Ook in stereo weergave zorgen de speakers voor een overtuigende plaatsing met een sterke natuurgetrouwheid.
 
De modulaire opbouw van de interne versterker biedt ook garantie voor de toekomst. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de symmetrische analoge ingang te vervangen door een digitale input module, wat het mogelijk maakt de digitale muziekbron direct aan te sluiten. De luidsprekers zijn redelijk bescheiden van afmetingen (1000 x 250 x 300 mm) wat de opstelling vergemakkelijkt.
 
De belangrijkste specificaties:
 
Vloerstaand 3-weg actief luidspreker systeem
Versterker vermogens:
- woofer: 180 Watt
- midden toner: 60 Watt
- tweeter: 60 Watt
Frequentie respons: 25 Hz ~ 44 kHz
Luidsprekers:
1 x 10" woofer
1 x 5" midrange
1 x 1" ringradiator
Filter: actief filter 18 dB/oct. met tijdcorrectie
Extra`s:
DCL (Dynamic Clipping Limiter), ruimte equalizer, XLR en RCA aansluitingen, 4 jaar garantie (optioneel levenslang)

U kunt voor meer informatie ook de productleaflet downloaden (pdf - 146 kB)

(TJ)

EDITORS' CHOICE