NIEUWSSony

Sony deels draadloos


Redactie HiFi.nl | 08 april 2003 | Sony

De DAV-DS1000 is de nieuwste telg in de zeer succesvolle Sony familie van Home Theater systemen. Het nieuwe Digital Audio Video systeem is echter uniek, doordat de achterspeakers alleen nog maar op het lichtnet hoeven te worden aangesloten. Dankzij een nieuwe, in eigen huis ontwikkelde, techniek wordt de muziek door een digitale infrarode audiotransmissie naar de achterste speakers gestuurd. Hierdoor worden de hoogwaardige weergavemogelijkheden van het systeem gecombineerd met onafhankelijk achterspeakers binnen een 5.1 speakersysteem.

Sony DAV-DS1000

Het belangrijkste, unieke kenmerk van de draadloze mogelijkheid is het feit dat deze digitaal is. Door de toepassing van de nieuwste digitale modulatie voor het verzenden van hoogwaardige, meerkanaals, digitale audiosignalen is het mogelijk infrarood licht als drager van de data te gebruiken. Doordat dit allemaal digitaal gebeurt past de techniek perfect in de digitale opstelling van het DAV systeem. Het systeem is namelijk ontworepen om het volledige arsenaal aan digitale uitgangssignalen zoals je die tegenkomt in moderne Home Theater systemen te ondersteunen. Zonder dat het signaal stoort op andere infrarood bedieners zoals de afstandsbediening.

Het is mogelijk de speakers op vrijwel elke plaats in de ruimte te plaatsen. De linker en rechter voorspeakers zijn voorzien van krachtige infrarood zenders. Wanneer er geen objecten tussen de voor en achter speakers staan communiceren ze rechtstreeks, maar wanneer dat wel het geval is kunnen de signalen ook via wand of plafond worden opgepikt. Het systeem is vanaf mei beschikbaar en zal een kleine 4.000 euro gaan kosten.

EDITORS' CHOICE