NIEUWSSony

Sony`s betere beeldkwaliteit


Redactie HiFi.nl | 16 mei 2003 | Sony
(Persmededeling)

Diegene die een home theater systeem hebben met een groot scherm kunnen nu genieten van nog scherpere en meer heldere beelden dan ooit. Dankzij de nieuwe Precision Cinema Progressive technologie van Sony worden de beelden uit een DVD speler vergelijkbaar met de film. De DVD-Video speler leveren namelijk twee keer het aantal lijnen van het scherm, waardoor een hogere resolutie onstaat. Sony heeft PAL progressive capaciteit ingebouwd in deze nieuwe technologie voor de hoogste kwaliteit beelden.

 Sony DVP-NS930V

Er zijn al drie nieuwe DVD spelers aangekondigd die gebruik maken van de nieuwe Precision Cinema Progressice techniek. De drie zomermodellen kenmerken zich verder door de grote variŽteit in functionaliteit en prijs. Door de spelers te koppelen aan, Sony`s eigen, LCD of plasmaschermen die in staat zijn PAL progressive beelden te laten zien ontstaat een hoogwaardig systeem. Naast de hogere resolutie en dus scherpere beelden hebben de nieuwe spelers ook een nieuwe filter techniek om de signal-to-noise ratio te verbeteren.

Sony DVP-NS999ES

De DVD spelers die deze nieuwe technologie gaan toepassen zijn de DVP-NS730, de DVP-NS930 en het vlaggeschip de DVD-NS999ES. De laatste twee kunnen naast video DVD`s ook SACD afspelen. Maar zoals gemeld is het beste resultaat te zien op schermen met de ondersteuning van de progressive scan technologie.  De flat panel WEGA lijn met de KLV-30MR1 tot en met de KE-50MR1 en de projectoren VPL-VW12HT en VPL-HS10 zijn al op de markt en nieuwe modellen zullen snel volgen.

EDITORS' CHOICE