NIEUWSPhilips

DVD recorders Philips


Redactie HiFi.nl | 06 juli 2003 | Philips

Philips heeft het nieuwe assortiment aan DVD recorders bekend gemaakt, met aan de top van deze lijst de eerder aangekondigde DVD-R80. Een uniek exemplaar onder de DVD recorders, omdat het nieuwe Philips vlagschip gebruikt maakt van het nieuwe GuidePLUS+ Interactive Programme Guide systeem. Deze technologie maakt het mogelijk de recorder te programmeren met behulp van een menu op de televisie en tot zeven dag vooruit.

Philips DVR80

Een ander belangrijk kenmerk is de Disc Manager. Dat is een ingebouwd gebeugen die meer dan 9.000 eerder opgenomen DVD+R of +RW discs categoriseert en van elke disc bijhoudt hoeveel ruimte er nog is om op te nemen. Maar wat heb je aan dergelijke handige items, als de techniek niet deugt? Helemaal niks, maar daar hoef je je bij Philips niet druk over te maken. Het uitgangspunt van de fabrikant is om altijd te komen met een technisch goed product en ook de DVD-R80 is daar een voorbeeld van.

De nieuwe recorder maakt onder andere gebruik van een real-time MPEG2 encoder, die het mogelijk maakt tot 8 uur op één kant op te nemen. Daarnaast is er een ingebouwde i.Link DV aansluiting om het mogelijk te maken beelden van een digitale camcorder meteen over te zetten.

Daar waar de DVD-R80 alle functionaliteit heeft, moeten de kleinere broers, de DVD-R75 en R70 het met minder doen. De 75 komt nog het dichtst in de buurt met ook een i.Link input, maar beide goedkopere recorders hebben niet de ingebouwde MPEG2 encoder en kunnen daardoor "maar" 6 uur aan materiaal kwijt op een disc. Alle drie de modellen hebben overigens wel voor en achter analoge video inputs voor zowel S-Video als composite.

Met de DVD-R70 en DVD-R75 brengt Philips twee topklasse DVD+R/+RW recorders voor een betaalbare prijs op de markt. Ze maken weliswaar geen gebruik van de GuidePLUS technologie, maar het makkelijk te gebruiken VideoPLUS+ nummerieke codering systeem voldoet ook prima. De goedkopere recorders komen deze maand al op de markt en voor het duurste systeem moeten we een maandje langer wachten. 

 

MERK

EDITORS' CHOICE