NIEUWSInFocus

ScreenPlay projector


Redactie HiFi.nl | 13 juli 2003 | InFocus

Onderstaande is een ingezonden mededeling:

InFocus‚ Corporation (Nasdaq:INFS) (OSE: IFC), de wereldwijde marktleider in digitale projectietechnologie introduceert de ScreenPlay 5700 home entertainment projector. De ScreenPlay 5700 biedt adembenemende, top-kwaliteit beelden en garandeert een projectie van meer dan 3 meter grootte. Hierdoor vervangt de projector de grote TV in de hoek of het plasmascherm aan de muur. Bovendien krijgen belangrijke sport evenementen, DVD’s, video spelletjes of internetpagina’s een andere dimensie, doordat kijkers in de actie worden ondergedompeld op een manier zoals geen enkel conventioneel scherm dat kan.

Screenplay 5700 op standaard

De ultra compacte ScreenPlay 5700 wordt aan het plafond bevestigd en werkt met een gemotoriseerd scherm dat verdwijnt op het moment dat het apparaat niet in gebruik is. Hierdoor komt er meer leefruimte vrij en past de ScreenPlay 5700 zich discreet aan de lifestyle van de ruimte aan in plaats van deze te overheersen. >Gebaseerd op het award winning ScreenPlay ontwerp en dezelfde functionaliteit, gebruikt de ScreenPlay 5700 de allernieuwste technologieën van Texas Instruments en Faroudja voor het leveren van uniforme helderheid, een hoog zwart- en grijs contrast en een scherp beeld met weinig vervorming.

De ScreenPlay 5700 is één van de eerste thuisprojectoren die wordt geleverd met de Matterhorn DLP chip van Texas Instruments met autochtone Wide PAL resolutie. Consumenten in Wide PAL landen kunnen nu voor het eerst videobeelden van hun favoriete programma`s of sport evenementen naadloos in hun autochtone resolutie projecteren, zonder dat de kwaliteit van de beelden afneemt als gevolg van compressie. Met het Europees Kampioenschap en de Olympische Spelen 2004 in Athene in het vooruitzicht heeft InFocus de beschikbaarheid en prestatie van frontprojectoren voor het wereldwijde publiek uitgebreid. 

Screenplay 5700

"De ScreenPlay 5700 heeft dezelfde beeldkwaliteit als die van hoger geprijsde projectoren, maar dan voor slechts de helft van het geld," zei Scott Hix, Vice President en General Manager bij InFocus Business Development. "De ScreenPlay 5700 levert de meest verfijnde technologie van drie experts op het gebied van thuisprojectie: InFocus, Texas Instruments en Faroudja. Nu hebben consumenten toegang tot een toegewijde home entertainment projector voor een fractie van de gebruikelijke kosten." 

"InFocus en Texas Instruments delen de visie van frontprojectoren als eerste keuze voor home entertainment. Er zijn geen andere technologieën beschikbaar die dit evenaren. InFocus levert een projector die een wereldwijd publiek in staat stelt om thuisprojectie te ervaren in hun autochtone resolutie," zei Bharath Rajagopalan, Manager Home Projector Business Unit, DLP™ Products bij Texas Instruments. "We zien met de positionering van de ScreenPlay 5700 een veelbetekenende en wereldwijde kans voor frontprojectie systemen voor thuis."

De ScreenPlay 5700 projector heeft 1000 lumen voor heldere beelden bij bijna elke lichtconditie en een 1400:1 contrast ratio voor scherpe, gedetailleerde zwart- en grijstinten. Gekalibreerd tot D65 kleur masteringstandaarden voor perfecte HD kleuren, kan de projector 16,7 miljoen kleuren tegelijkertijd weergeven. Bovendien kunnen acht videobronnen geselecteerd worden en de Matterhorn DLP chip biedt naast een Wide PAL resolutie (1024x576; 16:9 ratio) de beste resolutie match voor Wide PAL bronnen. De nieuwe DCDi van Faroudja heeft extra kleuren en scherpte, geluidsdimmers en een videophile-grade scaler. De ScreenPlay 5700 zal vanaf eind juni verkrijgbaar zijn voor 4.999 Euro inclusief BTW.

EDITORS' CHOICE