NIEUWSSanyo

DVD offensief Sanyo


Redactie HiFi.nl | 23 september 2003 | Sanyo

Noot van de redactie

Nu de periode van druilerig weer aanbreekt, groeit de behoefte om thuis een goede film te kunnen bekijken. Om hier nog meer van te kunnen genieten, lanceert Sanyo een heus dvd-offensief met een hele reeks aan nieuwe spelers. Hieronder vindt u drie persberichten over even zoveel nieuwe DVD producten

DVD-SL25: ultravlakke Slim Line dvd-speler met uitstekende geluidsweergave

Met de dvd-sl25 heeft het vorige model, de dvd-sl20, een waardige opvolger. Deze dvd-speler valt vooral op door zijn ultraslank design. De dvd-sl25 is slechts 55 mm hoog en een hellend vlak benadrukt bovenaan de sobere maar stijlvolle vormgeving.

Sanyo DVD-SL25De afmetingen van deze dvd-sl25 zijn klein, de prestaties daarentegen zijn groots. De dvd-speler is compatibel met vrijwel alle soorten beeld- en geluidsschijven. Naast de gewone dvd’s en cd’s leest de dvd-sl25 zonder problemen ook cd-r, cd-rw, vcd, mp3, wma, dvd-r en photo-cd.

Als de film of het concert wordt afgespeeld kunt u maar één conclusie trekken: de weergave van geluid en beeld is vvortreffelijk. Het Virtual 3D Surround Sound verbetert het standaard stereogeluid zodat u met slechts twee boxen een rijke waaier aan tonen krijgt met een ruimtelijk effect. De speler ondersteunt verder Dolby Digital & DTS optical Output voor heldere en scherpe beelden met zuivere klanken op het scherm.

Om het gebruiksgemak te optimaliseren, heeft deze dvd-speler een afstandsbediening en tal van andere functies zoals Picture Mode Select, Angle Replay en Zoom, 200x speed search, memo en dimmer. Voor deze Sanyo DVD-SL25 betaalt u in de winkel € 169,00 (adviesprijs incl. btw)

DC-TS760: stijlvol Home Cinema Systeem met jpeg-lezer

Op het gebied van Home Cinema Systemen zit Sanyo niet stil. De DC-TS760 is een 5.1-systeem dat de ‘Slim Line’ designkenmerken van de sl-25 overneemt. Ook dit toestel is bijzonder compact en ergonomisch ontworpen en met een hoogte van 65 mm past dit perfect in elk tv-meubel. De schuin aflopende bovenzijde en het melkachtig glazen frontpaneel zijn typische kenmerken die het slanke design benadrukken.

Sanyo DC TS760

Een tweede belangrijk kenmerk waarin deze DC-TS760 zich onderscheidt, is de compatibiliteit. Met gemak leest de dvd-speler alle gangbare dragertypes: dvd video, dvd-r, cd, cd-r, cd-rw en vcd. Ook de courante bestandsformaten worden door dit Home Cinema Systeem vlot herkend: WMA, MP3 en zelfs jpeg. Dit laatste is bijzonder, want dat betekent dat je bijvoorbeeld een Kodak Photo CD met vakantiekiekjes op de TV kunt afspelen.

Uiteraard moet een Home Cinema Systeem een stukje bioscoop bij u thuis brengen. Bij deze DC-TS760 krijgt u dat gevoel in de eerste plaats dankzij het Dolby Digital & Q Surround Systeem 5.1. Dit zorgt ervoor dat alle geluid op een natuurlijke manier ruimtelijk wordt weergegeven. Het geluidssysteem geeft u een maximaal vermogen van 220 W RMS, verdeeld over de 5 speakers (elk 33W) en de subwoofer (55W). De AM/FM tuner beschikt standaard over RDS, waardoor u steeds kan zien welk liedje op de favoriete zender gedraaid wordt.

De DC-TS760 is ook eenvoudig in gebruik. Standaard krijgt u er een ergonomisch ontworpen afstandbediening bij. Hiermee kan onmiddellijk een aantal handige functies opgeroepen worden:

 • Picture select mode
 • Angle Replay
 • Last Memo
 • X200 speed search
 • Night cinema mode
 • DimmerSleep-function
 • Pin point zoom
Dit complete Home Cinema Systeem Sanyo DC-TS760 staat bij u thuis voor slechts € 399,00 (adviesprijs incl. btw)

  DC-TS3000: het 4-in-1 Home Cinema Systeem

  De topper in deze nieuwe Sanyo-reeks is de DC-TS3000. Dit unieke concept biedt maar liefst vier toestellen in één apparaat.
  Op de eerste plaats is dit een Home Cinema Systeem met een 5.1 speakerset dat vrijwel alle kenmerken van de DC-TS760 bezit. Ook hier vindt u het multikanaal surround systeem Qsurround 5.1 terug en beschikt het toestel over een ingebouwde Dolby Digital decoder. De vijf speakers en de subwoofer zijn samen goed voor een vermogen van 250 Watt RMS (5 x 30W + 100W). Hierdoor bent u omgeven door superrealistisch geluid en waant u zich midden in de filmscène.

  Sanyo DC TS3000

  In tweede instantie huist er in de DC-TS3000 een dvd-speler die vrijwel alle gangbare schijven en formaten kan lezen: dvd/dvd-r, cd/cd-r/cdrw, vcd, MP3, WMA en picture cd. Het aantal lijnen dat de dvd-speler weergeeft op een televisietoestel ligt hoger dan 500.

  Ten derde beschikt de DC-TS3000 net als veel andere Home Cinema Systemen ook over een radiotuner (AM/FM).

  Tot slot krijgt u er voor dezelfde prijs ook een videorecorder bij. Dit lijkt misschien een onverwachte keuze, maar bij veel gezinnen neemt de videorecorder, naast de televisie, nog steeds een belangrijke plaats in. Bovendien beschikken velen nog over een uitgebreide videotheek en is voor de opname van televisiebeelden een videocassette nog steeds bijzonder economisch. Deze vierkoppige videorecorder heeft uiteraard een tv-tuner en ondersteunt videoplus

  Net als de DC-TS760 is ook de DC-TS3000 eenvoudig in gebruik. Standaard is een ergonomisch ontworpen afstandbediening bijgesloten. Hiermee kunt u in een handomdraai een aantal handige functies oproepen: Picture select mode, Angle Replay, Last Memo, X200 speed search, Marker, Dimmer, Sleep-function, Parent Control en Pinpoint zoom.

  Ondanks dit vier-in-een-principe is de DC-TS3000 compact en is hij nog geen 10 cm hoog. Bovendien is dit toestel heel betaalbaar: de DC-TS3000 is al van jou voor een prijs van € 499,00 (adviesprijs incl. btw)

  EDITORS' CHOICE