NIEUWSAyre

Ayre, Stillpoint en NBS


Redactie HiFi.nl | 26 september 2003 | Ayre

Hans van Put Audio heeft aan de redactie van HiFi.nl bekend gemaakt liefst drie nieuwe artikelen op de Nederlandse markt gebracht te hebben. Het gaat in alle gevallen om Amerikaanse merken en producten die hun primeur beleven in Nederland. Meest in het oog springend zijn de dempers van Stillpoints.

Stillpoint dempers

Het Amerikaanse Stillpoints maakt speciale dempers die onder apparatuur en luidsprekers geplaatst kunnen worden. De cone-vormige vormgeving en de typerende keramische balletjes zorgen ervoor dat de dempers er zowel stijlvol als opvallend uitzien. Het concept is gepatenteerd en dat komt door de unieke eigenschap dat de verticale ontkoppeling maximaal is. Dit wordt weer veroorzaakt doordat de balletjes niet loodrecht op elkaar steunen. Helaas betekent deze unieke eigenschap ook dat de productie zeer bewerkelijk is, wat resulteert in een prijs van 369 euro per 3 Stillpoints.

De andere twee nieuwe producten zijn Amerikaanse kabels van twee verschillende merken. Allereerst heeft NBS Audio Cables speciaal voor de Europese markt een nieuwe serie aangekondigd. Onder de naam ACTIVE zal de nieuwe NBS kabel de oude MONITOR serie vervangen en nieuwe technieken toevoegen die zijn afgeleid van het BLACK LABEL topmerk van NBS. Daarnaast heeft Ayre een speciale interconnect kabel uitgebracht. De Signature Series voldoet in het geheel aan de hoge eisen die het bedrijf zichzelf oplegt en dat betekent ook dat kwaliteit een prijs heeft. Een meter stereo (RCA of XLR) Signature kabel kost 1.495 euro. Overigens zijn er in deze serie ook speciale phonkabels uitgebracht.

EDITORS' CHOICE