NIEUWSTannoy

LCD bij Tannoy


Redactie HiFi.nl | 30 december 2003 | Tannoy

Aan het ruime aanbod aan LCD schermen in Nederland voegt Tannoy een nieuw merk toe: D.Boss. Een Koreaans fabrikaat met een groot aantal verschillende schermen met evenzoveel kenmerken. Opvallend is het hoge contrast van de schermen en het fraaie design. Naast de schermen zal er ook een set-top box in het assortiment worden opgenomen.

D.BossIn het geval van D.Boss zit het meest opvallende beeldformaat niet aan de bovenkant, maar aan de onderkant. De twee kleinste schermen van het merk zijn namelijk maar 10 inch, oftwel 25 centimeter, in diagonaal groot. Veel kleiner dan de standaard 15 of 17 inch modellen van andere fabrikanten. Naast deze twee baby schermen zijn er nog verschillende uitvoeringen van het 15, 17 ená20 inch formaat en verder nog een 23 en 30 inch scherm.

De twee grootste modellenáhebben eená16:9 beeldverhouding en bij de kleinere modellen is dit optioneel.áAlleen de twee 10áinch modellen zijn standaard uitgevoerd als 4:3 scherm. Vrijwel alle LCD schermenázijn bedoeld als televisie scherm en hebben dan ook teletekst functie en de benodigde in- en uitgangen.

Met het toevoegen van D.Boss breidt Tannoy het complete assortiment producten weer verder uit. Het is wel voor het eerst dat het bedrijf zich richt op het beeld en niet op het geluid.

EDITORS' CHOICE