NIEUWSToshiba

Blauwe laser Toshiba


Redactie HiFi.nl | 12 januari 2004 | Toshiba

Tijdens de CES is het duidelijk geworden dat multi-format players als paddestoelen uit de grond zullen schieten, dat de schermen oorlog nog volop woedt en dat high definition de standaard gaat worden. Ook op het gebied van DVD. Toshiba toonde alvast het paradepaardje voor 2005 met de nieuwe HD DVD technologie.

Toshiba Blu Ray CES 2004 Toshiba Blu Ray CES 2004

Het grote voordeel van HD DVD, in tegenstelling tot Blu-Ray, is dat het weinig veranderingen met zich meebrengt in de huidige productie centra van DVD`s. Daardoor zal de acceptatie van dit formaat ook vele malen sneller gaan dan van andere formaten. Een aantal belangrijke kenmerken van HD DVD zijn de volledige uitwisselbaarheid met het huidige DVD formaat, lage fabricage kosten, klaar voor gebruik in PC en AV apparatuur en het maakt gebruik van de HD DVD specificaties van de blauwe laser.

Toshiba toonde twee apparaten die in de toekomst uitgerust zullen worden met HD DVD. Een DVD speler en een DVD recorder. Beide apparaten waren natuurlijk een voorloper van de prototypes, aangezien het formaat ook nog niet officieel is goedgekeurd door het DVD Forum.

EDITORS' CHOICE