NIEUWSDenon

Uitbreiding Denon


Redactie HiFi.nl | 25 januari 2004 | Denon

In eerdere berichten vanaf de CES vloer maakten we al melding van de nieuwe serie producten die Denon van plan is op de markt te brengen. Zo nieuw dat er op de CES zelf alleen maar prototypes stonden en soms zelfs alleen maar de behuizing met wat specificaties ernaast. Toch was dat genoeg om de liefhebbers enthousiast te maken over de nieuwe X-Serie AV componenten. Hieronder volgt een wat nadere uitleg van Denon zelf.

Denon X-Serie

Het hart van de X-Series wordt gevormd door de AVP-1x, een audio controle center/processor die een aparte voorversterker gebruikt voor het video signaal. De AVP controle processor wordt gevoed met audio en video door de nieuwe DVD-1x universele disc speler en versterkt door een geheel nieuwe zeven kanaals, digitale versterker, de POA-1x.

Een geÔntegreerde oplossing zonder compromissen.

Het hoogwaardige systeem van Denon vormt een complete oplossing, die gebruik maakt van de laatste digitale verzend technologieŽn in het traject van disc speler, via de voorversterker naar de eindversterker. De nieuwe technologieŽn die hiervoor door Denon zijn ontwikkeld en die zelfs nog in ontwikkeling zijn voor de X-Series zullen ook terug te vinden zijn in toekomstige andere producten.

Met name de digitale transfer van gegevens heeft veel aandacht gekregen in de ontwikkeling. Om audio signalen over te brengen van de ene component naar de andere, met de hoogste transparantie en snelheid, heeft Denon een unieke technologie ontwikkeld, genaamd de Denon Link. Deze digitaal gebalanceerde transfer technologie stelt het systeem in staat, zonder onderbrekingen data over te brengen en met een zeer laag geluid. In aanvulling op de Denon Link zullen de nieuwe producten worden uitgerust met FireWire voor audio en zowel HDMI en DVI voor digitale video.

Advanced DSP voor diversiteit en nauwkeurigheid.

Op dit moment is Denon bezig met de ontwikkeling van de nieuwe generatie Dynamic Discrete Surround Circuit DSP technologie. Een lange term voor een technologie die diverse surround decoding en processing combineert met het hoogste niveau aan nauwkeurigheid. Deze geavanceerde circuit technologie zorgt voor een nog beter digitaal circuit, dan wat nu wordt gebruikt voor een ultieme meer kanaals prestatie.

Om nauwkeurig data te lezen en vervolgens deze met een zelfde nauwkeurigheid te transporteren heeft de fabrikant een nieuw disc transport systeem ontwikkeld voor de DVD-1x. Het grootste voordeel is de constructie voor het verminderen van trillingen tijdens het spelen. De nieuwe DVD speler is verder universeel te gebruiken en kan dus SACD en DVD-Audio zonder problemen afspelen. Doordat de nieuwe versterker, de POA-1x, gebruik maakt van de laatste ontwikkelingen in het digitaal versterken van meerkanaals bronnen ontstaat er een systeem dat van voor tot achter digitaal werkt. En dat zorgt weer voor de beste beeld- en geluidsweergave.

Toekomstvastheid en beschikbaarheid.

Het team dat de nieuwe X-Series heeft ontwikkeld heeft in het achterhoofd steeds gehouden, dat wat nu het nieuwste van het nieuwste is, over een half jaar sterk verouderd kan zijn. Daarom zullen de componenten uit de serie regelmatig worden ge-upgrade met nieuwe technieken en/of formaten. De hele serie komt uit zodra deze voldoet aan de hoge eisen die Denon zelf stelt aan haar producten.

Een aantal kenmerken op rij:

  • Universele DVD, DVD-A, SACD, CD speler
  • HDMI, HDCP, DVI, Firewire, Denon Link en meer 
  • Progressive scan, line quadrupling, video-scaling etc etc
MERK

EDITORS' CHOICE