NIEUWSPhilips

Philips Ambilight


Redactie HiFi.nl | 16 augustus 2004 | Philips

(ingezonden mededeling)

Met de introductie van de nieuwste FlatTV’s met Ambilight™ voegt Philips een spectaculaire dimensie toe aan de kijkervaring. De ingebouwde Ambilight functie reageert op de kleuren die op het scherm getoond worden en projecteert deze vervolgens op de wand achter het toestel.

Door het gekleurde licht op de muur te verspreiden worden zowel de kijker als het interieur in een diepere home entertainment ervaring gebracht. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur kunnen de lampen met gemak zo worden ingesteld dat ze tijdens en zelfs na het tv-kijken continu een kleurenlicht op de wand blijven projecteren. Hierdoor speelt de televisie een expressieve rol als designobject.

Philips Ambilight

Bij het kijken naar een film of sportwedstrijd draait alles om de emotie, de spanning van een thriller, de ontroering van een waargebeurd verhaal en/of de vreugde van de overwinning van de nationale sportploeg. Philips streeft ernaar deze kijkervaringen te verrijken door haar FlatTV’s te blijven vernieuwen. De eerste generatie FlatTV’s van Philips bood een superscherpe beeldkwaliteit door de bekroonde Pixel Plus beeldverbeteringstechnologie. Bij de nieuwste Philips FlatTV’s is gebruik gemaakt van de Pixel Plus 2 technologie. Deze technologie zorgt voor een nóg scherper en meer gedetailleerd beeld met een grotere dieptewerking dan enig andere beeldverbeteringstechniek. In combinatie met de muurvullende Ambilight kleurenprojectie voegen de levensechte beelden een nieuwe, diepere dimensie toe aan het kijkplezier. Je kijkt nu niet alleen naar de tv, je ervaart het.

Ontspannen kijkervaring
De Ambilight-technologie is het resultaat van een uitgebreid consumentenonderzoek naar de wijze waarop thuis tv gekeken wordt. Uit de consumententests van FlatTV’s met Ambilight functie blijkt dat veel consumenten van mening zijn dat verlichting rondom de tv bijdraagt aan een meer ontspannen kijkervaring. Dit geldt ook voor een beter ervaren beeldkwaliteit in termen van contrast, diepte en levendigheid van kleuren. De verlichting vermindert de belasting van de ogen en biedt de gebruiker zo een meer ontspannen kijkbeleving.

De televisie als expressief designobject
De Ambilight functie is van dusdanig niveau dat elke persoonlijke voorkeurskleur van de gebruiker en verschillende lichtniveaus kunnen worden gegenereerd. Door een simpele handeling via de afstandsbediening kunnen de verlichtingsniveaus, kleuren en helderheid aan individuele wensen worden aangepast. Daarnaast kan gekozen worden uit vier vaste instellingen en twee speciale actieve instelmodi die de kleurintensiteit automatisch aanpassen aan de beelden op het scherm. Wanneer het apparaat uit staat kan de Ambilight functie tevens worden gebruikt om in de kamer een unieke ambiance te creëren. Ook zonder beelden op het scherm fungeert de FlatTV als sfeerbepalend designobject en helpt het de sfeer van het interieur te versterken en uitdrukking te geven aan persoonlijke expressie.

De Philips FlatTV collectie
De Pixel Plus 2 en de Ambilight-technologie worden toegevoegd aan drie nieuwe lcd-FlatTV’s; de 32PF9986, de 37PF9986 en de 42PF9986, alsmede aan twee plasmatoestellen; de 42PF9966 en de 50PF9966. De lcd-FlatTV’s zijn vanaf september in Nederland verkrijgbaar en hebben een marktadviesprijs van respectievelijk € 4499,-, € 4999,- en € 8999,-. De plasma-FlatTV’s zijn ook vanaf september verkrijgbaar en hebben adviesprijzen van respectievelijk € 5999,-. en € 7999,-.
De hele collectie FlatTV’s omvat 25 nieuwe modellen en 12 schermformaten, variërend van een 14-inch (36 cm) lcd-portable tot een 50-inch (127 cm) plasmamodel.

MERK

EDITORS' CHOICE